Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
YBC gymnasium Nacka

Våra skills - förändra världen

Vägen till att förändra världen är våra fem skills.
Vägen till att förändra världen är våra fem skills.

Hur framtiden kommer att se ut vet vi inte. Men en sak är säker, den kommer att innebära förändringar. Och det i en allt snabbare takt. På YBC blir du redo att möta denna spännande framtid. Självklart behöver du en stabil grund att stå på och det får du genom goda ämneskunskaper. Men för att möta framtiden behöver du också utveckla andra förmågor. Förmågor som gör dig redo att aktivt skapa framtiden och förändra världen. Vi kallar det våra fem skills och under dina tre år på YBC kommer du att möta dem i alla dina ämnen, olika projekt och sammanhang.

1. Kunskap

Betyder att du vill lära dig nya saker och se nya sammanhang för att kunna skapa förändring. Det betyder också att du tänker kritiskt, reflekterar och drar slutsatser av det du lär dig.

2. Entreprenörskap

Handlar om att du har ett personligt driv och tror på förändring och din egen förmåga. Det gör att du kan ta ansvar för att organisera, genomföra och utvärdera dina idéer.

3. Kreativitet

Är att ta den kunskap du har och med hjälp av den testa och utveckla olika kreativa idéer för att nå dina mål. Det är även att samarbeta, uppmuntra andra och inte minst att ha roligt.

4. Empati

Börjar med oss själva – att vi känner oss respekterade, fria och har självkänsla. Det handlar också om att förstå varandra och se att vi både är lika och olika, men alltid värdefulla. Då blir vi tillsammans en del av något större.

5. Kommunikation

Handlar om hur vi interagerar med varandra – oavsett om det är muntligt, skriftligt, visuellt eller digitalt. Du kan på ett bra sätt uttrycka det du har att säga, men är minst lika skicklig på att lyssna och förstå andra.

Sidan uppdaterades: