Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Kommunal gymnasieskola i Nacka

Att förändra världen börjar med oss själva. Vi är Young Business Creatives.

En kommunal gymnasieskola i Nacka

YBC är en kommunal gymnasieskola med ca 650 elever som drivs av Nacka kommun. YBC ligger i Sickla köpkvarter, fem minuter från Slussen. Det är enkelt att åka kollektivt till oss och du kan välja mellan både buss, tvärbanan och Saltsjöbanan. Alla elever som är skrivna i Nacka kommun får ett access-kort med skolbiljett av YBC. För elever boende i andra kommuner gäller att man ska ha längre resväg än 6 kilometer från sin folkbokföringsadress. Du hittar oss i Kunskapsgallerian, Experimentgatan 7, på fjärde och femte våningsplanet.

Att förändra världen börjar med oss själva. Vi är Young Business Creatives.

Våra elever är inte bara elever. Våra lärare är inte bara lärare. Och vår skola är inte bara en skola. Vi vill förändra världen. Vi är Young Business Creatives.

Vårt sätt att leva och utvecklas förändras allt snabbare. Samma sak gäller arbetsmarknaden. Många av jobben vi har idag fanns inte för några år sedan. Det ställer helt nya krav på både kompetens, förmågor och oss själva. På YBC ger vi dig möjligheterna att möta dessa möjligheter och krav.

YBC är en kommunal gymnasieskola med cirka 650 elever och drivs av Nacka kommun. Vi är också en kreativ mötesplats där vi satsar på studieresultat, nytänkande och på att skapa möten. För det är i mötet mellan alla här på skolan som kunskap och nya idéer uppstår. Givetvis i mötet mellan elever och lärare, men också mellan elever och elever och lärare och lärare. Dessutom blir du en del av ett större sammanhang eftersom vi utformar din utbildning i samarbete med näringsliv och samhälle. Både här hemma och globalt.

Att YBC är en kreativ mötesplats syns också i skolans lokaler. De är så långt ifrån en traditionell skola du kan tänka dig. Istället känns våra ljusa och fräscha lokaler i Kunskapsgallerian, i Sickla köpkvarter, mer som en modern arbetsplats. Här får du bästa möjliga förutsättningar att fokusera på ditt skolarbete och umgås med kompisar och lärare. Naturligtvis får du en egen dator som arbetsredskap som du får behålla under hela skoltiden.

För att kunna förändra världen är det viktigt att se vad som händer runt omkring oss i Europa och världen. Det hjälper oss i vår utveckling och ger oss nya perspektiv. Därför har vi många internationella kontakter. Ett exempel är att vi som enda gymnasieskola i Sverige är invalda i nätverket Ashoka Changemaker Schools, som en av världens mest nyskapande och innovativa skolor. Vi har flera internationella samarbeten inom Erasmus+, Atlas, Nordplus och E-twinning.

Välkommen till YBC! En lärorik, rolig, spännande och utmanande
tid för att förändra världen.

Sidan uppdaterades: