Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Lyckad utlämning av återbruksmaterial till skolor och förskolor i Nacka

Intresset och engagemanget var stort när ett trettiotal skolor och förskolor i går fick möjligheten att hämta kostnadsfritt återbruks- och skaparmaterial, som sorterats ut via ett samarbete mellan Nacka vatten och avfall, Myrorna och Youth & Care.

Sedan fyra år tillbaka erbjuder vi skolor och förskolor möjligheten att hämta material som sorterats ut från våra kretsloppscentraler.

- Det är så kul att vi kan stötta skolor och förskolor med kostnadsfritt återbruksmaterial, på så sätt sparar verksamheterna pengar och vi sparar på miljön, säger Camilla Skoogh, projektledare på Nacka vatten och avfall.

Utlämning_670X290.jpg

Material får nytt liv

För att ta tillvara på ännu mer material som kommer in till våra kretsloppscentraler lämnar Nacka vatten och avfall ut kostnadsfritt återbruks- och skaparmaterial till skolor och förskolor cirka fyra gånger per år. Målet är att ge skolor och förskolor i kommunen tillgång till giftfritt återbruks- och skaparmaterial som kan få nytt liv i barns och elevers händer. Projektet är ett samarbete mellan Nacka vatten och avfall och våra samarbetspartners Myrorna och Youth & Care.

Återbruks- och skaparmaterial som lämnas ut är exempelvis träklossar, pussel, snäckor, kulor, träleksaker, pärlor, tyger, spel och böcker. Materialet är bland annat sådant som inte kan säljas vidare i butik och som sorterats ut av personer som arbetstränar.

-Intresset för våra utlämningstillfällen har ökat stort, vi lämnar ut mer och mer återbrukat material. Istället för att köpa nytt kan skolor och förskolor genom återanvändning spara mycket pengar vilket är glädjande, säger Camilla Skoogh.

Vid utlämningstillfällena informerar vi om vad för material som är giftfritt i enlighet med Nacka kommuns mål: Giftfria förskolor. För att sätta återbruket i relation till förskolans- och skolans läroplan försöker vi vidare ge inspiration och förslag på nya användningsområden.

Läs mer här om projektet med återbruk- och skaparmaterial till skolor och förskolor.

Fler utlämningstillfällen under året

Anmäl er nedan om ni vill komma och hämta material, utlämningstillfälle sker ca fyra gånger per år. Läs mer och boka här.

Sidan uppdaterades: