Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Augusti

Bli Kretsloppshjältar med oss i höst

Höstterminen drar snart igång och vi erbjuder en rad kostnadsfria aktiviteter för förskolor och skolor. Här får du tips och information om vad som är aktuellt just nu.

Boka en miljöplektion

Vill ni lära era elever mer om avfall, återvinning och kretsloppsfrågor? Vi erbjuder skolor möjligheten att boka in en miljölektion då vi kommer på besök. Lektionen är kostnadsfri och vänder sig till elever i åk 3, men i mån av tid kan även andra årskurser samt förskolor besökas. Läs mer och boka här.

Hämta återbruks- och skaparmaterial

Vi erbjuder förskolor, skolor och fritids i kommunen tillgång till giftfritt återbruks- och skaparmaterial som kan få nytt liv i barns och elevers händer. Material går att hämta under bokningsbara tillfällen.

I höst har vi även utlämning av material som lämnats in till byggåterbruk. Då kan det handla om kakelplattor, tapetrullar, träskivor, hyllor, diskbänkar med mera. Denna utlämning sker efter bokning på Boo och Östervik kretsloppscentral.

Läs mer och boka här.

Delta i Hållbar utmaning 2024

Hållbar utmaning är namnet på Nacka kommuns innovationstävling som anordnas vartannat år, nästa gång i feb 2024. Tävlingen riktar sig till elever i Nackas kommunala grundskolor och är ett utmärkt tillfälle att arbeta med entreprenörskap, hållbar utveckling och kreativitet.

Nacka vatten och avfall kommer att dela ut ett hederspris till en uppfinning som visar på hur miljöpåverkan inom vattnets kretslopp eller avfall kan minska. Vinnaren erhåller 6 000 kr till klasskassan. Läs mer på

Besök våra skolsidor

På våra skolsidor www.nackavattenavfall.se/skola hittar du pedagogiskt material att ladda ned. Här finns även tips och länkar till utbildningsmaterial som uppdateras kontinuerligt. Här görs även bokningar.

Följ oss på Instagram

Följ Nacka vatten och avfalls skolinformation på Instagram under kontot Kretsloppshjälte (instagram.com/kretsloppshjalte). Kontot är för dig som är rektor, pedagog, elev eller bara vill lära dig mer om avfall, kretslopp eller vatten.

Dela och tipsa kollegor

Tipsa gärna pedagoger, kollegor och hjälp oss sprida informationen vidare! Ladda ned pdf med samlad information om höstens aktiviteter här (PDF-dokument, 1,7 MB).

Jordklot.png

Sidan uppdaterades: