Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Full aktivitet i Nacka under Skräpplockardagarna

Denna vecka har flitiga skräpplockare varit ute och plockat skräp. Nacka vatten och avfalls praktikant Wilma har följt Skräpplockardagarna under hela veckan. Läs mer här om Skräpplockardagarna i Nacka.

Skräpplockardagarna

Skräpplockardagarna är en städkampanj som arrangeras av Håll Sverige Rent tillsammans med kommuner i hela Sverige varje vår för att uppmärksamma nedskräpningens konsekvenser. I Nacka har hittills 70 skolor, förskolor och föreningar anmält sig, men än är det inte för sent. Fram till den 15 maj kan förskolor och skolor anmäla sig. Läs mer om Skräpplockadagarna här.

Praktik genom Tekniksprånget

Jag heter Wilma och under våren gör jag praktik genom Tekniksprånget hos Nacka vatten och avfall. Tekniksprånget är ett praktikprogram där ungdomar får testa på tekniska yrken. Under min praktik har jag fått se alla delar av verksamheten på Nacka vatten och avfall. Denna vecka har jag varit med avfallsgruppen och arbetat med Skräpplockardagarna.

Träffat Kretsloppshjältar

Under veckan har jag träffat flera små och stora Kretsloppshjältar. Jag har bland annat följt med förskolan Gröna Huset ut på skräpplockartur och träffat Tallidens förskola som ritade vågor, fiskar och annat liv från havets botten. Detta för att uppmärksamma att skräp som hamnar i dagvattenbrunnar tillslut ofta hamnar i havet. Kolla in Nacka kommuns Instagramkonto @nackakommun för att se fler bilder från besöken.

Läs mer här om hur man kan uppmärksamma skräp i havet när man plockar skräp med barn.

kretsloppshjaltar-777x388.jpg

Tillsammans kan vi skapa en finare närmiljö!

Skräpplockning är en bra aktivitet att göra både ensam och tillsammans med andra. Jag vill tipsa om att ladda ner appen ”Skrappen”. Där kan du registrera det skräp du plockat och skapa evenemang för att tävla mot andra. Vi på Nacka vatten och avfall har under denna vecka tävlat om vem som plockar mest skräp. Hittills har vi plockat 26 säckar 1 påse och 3 enskilda skräp!

Det har varit kul att få lära mig mer om skräp och att få träffa alla duktiga skräpplockare. Det är också roligt att fler har anmält sig till skräpplockardagarna under veckan. Jag känner mig som en riktig vinnare när jag vet att vi är på väg mot ett finare nacka!

Nästa vecka ska jag vara med en helt annan del av Nacka vatten och avfall, så då kanske vis ses vi en brunn någonstans……

Läs mer om säker skräpplockning här.

Passa även på att följa Nacka vatten och avfalls Facebook för mer tips om skräpplockning!

Sidan uppdaterades: