Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Start

Så här gör vi i Nacka!

I Nacka håller vi flaggan högt! Vi har ett inarbetat system med kundval som vilar på en bas av grundläggande värdering, vision, övergripande mål samt styrprinciper. Läs mer på sidan för att lära känna hur det är att verka i en kommun med få - men höga - mål. Vi hoppas att du kommer att vilja starta verksamhet i Nacka och bidra till att bibehålla och öka vår höga kvalitet!

Alla kommuner har en vision eller slogan som syns på olika ställen. Nacka kommuns vision är sedan många år Öppenhet och mångfald. Visionen är vårt sätt att i en mening formulera Nacka-tänket och är ett både levande och grundläggande begrepp som vi i Nacka kommun arbetar utifrån varje dag. Inom utbildningsområdet betyder Öppenhet och mångfald att vi välkomnar alla som vill bedriva verksamhet med hög kvalitet – oavsett huvudman, pedagogik eller profil.

Nacka växer – framförallt i den västra delen av Sicklaön som gränsar till Stockholm – men hela Nacka kommer att behöva många fler förskolor och skolor under perioden fram till 2030. Så oavsett om du är en huvudman som redan idag bedriver verksamhet – i Nacka eller i annan kommun – eller om du inte tidigare drivit förskola och är beredd att bli en del av en verksamhet som präglas av kundval och kvalitetstänkande så är du hjärtligt välkommen att ansöka om tillstånd att bedriva verksamhet, det vi i Nacka kallar auktorisation.

Innan du gör din ansökan är det bra om du sätter dig in i hur det är att vara anordnare i Nacka. Hur kommunen är organiserad, vad vi har för vision och grundläggande värdering. Hur vi ser på kundval och kvalitet och vilka våra övergripande mål och fokusområden är. Allt detta hittar du på den här sidan och om du har några frågor – stora eller små – ska du inte tveka att kontakta någon av oss på utbildningsenheten. Vi hjälper gärna till och guidar dig i Nacka-tänket! Vi finns på telefon 08-718 80 00 eller e-post utbildningsenheten@nacka.se.

Sidan uppdaterades: