Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Björknäs

Våra lokaler har upplevelserum, gymnastikrum, balkong med egna odlingar och kök där vi lagar maten tillsammans! Vi vänder oss till dig som har en intellektuell funktionsnedsättning med olika funktionsvariationer och som behöver mycket omvårdnad.

Kontaktuppgifter

Björknäs daglig verksamhet

Paviljongvägen 5

132 40 Saltsjö-Boo

Telefon: 08-718 95 86

Jacqueline Chroona

Samordnare

Robert Östling

Verksamhetschef

Vi vänder oss till dig som har en intellektuell funktionsnedsättning och behöver mer omfattande stöd i den dagliga sysselsättningen och omvårdnaden. Flera av våra brukare har omfattande fysiska funktionsnedsättningar.

Våra lokaler ligger centralt i Björknäs centrum med närhet till både kommunikationer och naturområden. På vår balkong har vi egna odlingar och i vårt kök lagar vi mat tillsammans från grunden.

Metod och innehåll

Vi jobbar med fokus på det friska hos varje person och vill erbjuda en trygg och stimulerande miljö. Du får ett eget schema utifrån behov och förmåga. Exempel på aktiviteter vi har varje vecka är: Sittande/stående dans, musikgympa, temamusik, promenad, matlagning, återvinning och bild och form.

Vi vistas dagligen utomhus, många promenader som innebär aktiv träning för kroppen och stimulans för knoppen. På våra temapromenader upplever vi naturen mer närgånget genom att känna, lyssna, smaka och dofta på det som finns runt omkring oss. Vi samlar material som vi sedan använder till vårt skapande.

Vi tycker om att röra oss ute i samhället, åka kommunalt, segla med Skota hem, åka skridskokälke och delta i Lidingörullet eller så tar vi oss ut i naturen och äter picknick. Varje år anordnar vi ett eget sommar-OS med inställningen att alla kan vara med!

Björknäs daglig verksamhet nominerades
till Nackas tillgänglighetsutmärkelse 2017

Sidan uppdaterades: