Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Hemlig utflykt

Vi anpassar alltid vår verksamhet efter barnens behov. När vi har barn som klarar av att vi improviserar och tycker om överraskningar, så kan vi göra en ”hemlig utflykt”.

Idag är det dags!

Vi säger inte vart vi åka ska förrän en stund innan vi åker, så barnen får gissa. - Bowling, bowling! Snälla kan vi bowla?! hojtar ett av barnen. Vi har redan förra gången dessa barn var på kortis konstaterat att de gärna bowlar. Alla kan vara delaktiga på något sätt och det är en bra och social aktivitet att göra tillsammans.

Alltså ska vi såklart åka och bowla.

Men vi vill inte avslöja det riktigt än… - Vart ska vi? Ska vi åka långt? undrar ett av barnen. - Bil? hör vi från ett annat barn som också tecknar ordet bil. Nyfiken i en strut. Så vi ger en ledtråd: - Vi ska kasta bollar. - Bowling? Jippie!

Vi springer i ösregn till bussen som tar oss till Sickla. Hissen upp till bowlinghallen är en glashiss så man ser rakt ner. Det kittlar i magen när man åker upp. Alla barnen fnissar.

Även personalen får fjärilar i magen. Tänk så små människorna blir där nere på gatan! Och vad roliga deras små paraplyer ser ut. Som små färgglada paljetter.

När vi kommer in i hallen får alla säga sitt namn i kassan och sedan får man leta efter skor i sin storlek. Bara det är ett äventyr.

Det är mycket ljud i hallen. Bowlingklot som kastas, musik och skratt. Tävlingsmomentet är inte så viktigt. Vi har roligt tillsammans och kastar bollarna.

Efter bowlingen går vi mot ett annat favoritställe.

Men det blir också en överraskning! - Elgiganten? - Näee, det är tråkigt! säger ett av barnen.

Men när de ser den stora gula skylten börjar de springa. - McDonalds! (jippie-rop igen) Där får alla varsin mjukglass och sedan springer vi i regnet till bussen som ska ta oss tillbaka. Trötta och tysta åker vi tillbaka till Kortis. Vi tittar ut genom rutan. Regnet öser ner. Men det gör inget. För vi har fortfarande bowlingkloten och alla skratt från hissen kvar i minnet.

Ett av barnen sammanfattar när vi hänger upp våra blöta regnjackor: - Det här blev ju en riktigt trevlig helg!


Text och bild: Fredrika, stödassistent

Sidan uppdaterades: