Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Rapport från ett roder!

Vatten. Hav. Vind. Sol. Fiskmåsar. Båtar. Snabba båtar. Lugna båtar. Glass. Våfflor. Det är saker som vi ser när vi kommer fram till hamnen i Saltsjöbaden där vi ska spendera denna dag av kollot. Vi ska nämligen segla idag!

Det är varmt men det blåser skönt från havet. Seglingsinstruktören Jonas säger att vi själva ska hjälpa till att hissa seglet, så vi får dra i repen. Det är spännande att själv få hålla. Då blir man stolt. Jag har ett helt eget ansvar över att mitt rep är där det ska vara. Så nu håller jag stenhårt i repet.

Vi åker ut till havs och båten gungar så mycket så det känns som den ska välta. Det pirrar i magen och vi skrattar allihopa. Det är både läskigt och roligt. Personalen sitter och håller oss i händerna. Det måste pirra i deras magar också för de skrattar precis som jag gör. När vi kommer längre ut till havs blir det mindre vind och vi glider fram. Det är härligt. Man kan titta på alla husen och öarna när man åker förbi.

Nu ska personalen smörja in oss med solkräm. Igen. Usch vad tråkigt. Jag blir ju helt klibbig. Men man måste tydligen… suck…

Efter en stund åker vi tillbaka in mot hamnen och då får vi hjälpa till att styra. Tänk! Att jag får styra helt själv! Jonas berättar att det man styr med heter roder. När jag styr åt vänster svänger vi verkligen åt vänster. Jag bestämmer vart vi ska åka.

Vi glider in i hamnen igen och när vi alla hoppat ur båten och går upp på land snurrar det fortfarande i mitt huvud. Känner mig som Sjörövar-Fabbe som mådde illa… Men efter lite bullfika och saft mår jag bra igen.

Hopp in i taxin och tillbaka till Kortis efter en heldag med sol, vind och vatten.

Sidan uppdaterades: