Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Sol, vind och vatten

En solig helg på kortis.

Lördag.

Det var en underbar dag! Solen sken och det var nästan sommarvarmt! Barnen fick sovmorgon, skönt med helg. Sedan fick vi klä på oss. Vi gick ut på baksidan på förmiddagen och lekte med leksakerna och med kompisarna. Vi åkte rutschkana och gungade. Det är roligt att slänga iväg bollar som personalen får springa och hämta. Precis som Emil i Lönneberga så har de alltid fullt med bus på gång.

När det var dags för lunch åt vi den ute i solen. Det var mysigt. Efter lunchen tog vi en långpromenad till vattnet. Vi såg massa stora båtar.

På vägen hem gick där en liten katt som verkade intresserade av oss. Barnen tecknar "katt" och verkar vilja klappa den söta katten. Den var så snäll så vi fick klappa lite. Sen såg vi en svan. Den var inte så söt för den verkade arg. Vi vågade inte gå nära den. Den var så stor! Fast personalen var nästan mer rädd än barnen.

På kvällen när man inte kunde vara ute längre tittade vi på film och myste i soffan.

Söndag.

Fint väder igen! Fast det blåste lite kallt. Vi åkte taxi och bil ut till Siggesta Gård. Där var det massor med folk - för att det var loppisdags! Det var så trångt inne på loppisen. Alla ville köpa leksaker! Men vi hittade några leksaker som spelade låtar som vi skyndade oss att köpa. Sedan tog vi en promenix och tittade på hästarna och de lortiga grisarna. Vi åt lunch som vi hade tagit med oss ute vid ett picnicbord.

När vi kom tillbaka till kortis på kvällen lekte alla barnen med de nya leksakerna. De verkade uppskattas! Trötta barn efter en helg utomhus lade sig snällt i sina sängar på kvällen.

Text och bild: Fredrika, stödassistent.

Sidan uppdaterades: