Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Vår historia

Nacka Musikklasser firade sina första 30 år dels genom en jubileumskonsert i Berwaldhallen men också genom att sammanställa hela vår historia på en särskild webbsida som är nåbar nedan.

Lite kortfattad historik

Traditioner & utveckling

Nacka Musikklasser har en lång och gedigen tradition att erbjuda elever från årskurs 4–9 en högkvalitativ musikutbildning. Musikklasserna startade 1984 och har nu ca 320 elever fördelade på Järla och Eklidens skolor. Tonvikten i undervisningen ligger på sång med förankring i den svenska körtraditionen.

Redan år 1984 gavs den första Luciakonserten i Berwaldhallen. Att bli engagerade för Berwaldhallens stora Luciakonserter har alltsedan 1991 blivit en årlig tradition för Nacka Musikklasser, Vi får förmånen att välja att samarbete med etablerade artister i detta uppdrag som spelas in av SR och sänds i P2 under luciamorgonen. Något år har även konserten sänts i EBU European Broadcast Union och i BBC.

NMK har också sedan 2012 etablerat samarbete med Stockholms Konserthus. Eleverna i åk 7 medverkar i den musikaliska och sceniska föreställningen " Barnens julkonsert".

Sedan 2013 har eleverna i åk 9 rest till en boardingschool i Sevenoaks, England. Där har de undervisats av professionella musiker, koreografer och regissörer från National Youth Musical Theatre( NYMT) som är en av Englands absolut främsta utbildningsarragörer inom musikteater. Eleverna har under en vecka utvecklat sina färdigheter inom musikteater som innebär agerande, sjungande och dans.

Musikklasserna har medverkat vid många olika externa evenemang inom och utom Sverige såsom radio- och TV-sändningar, festivaler och körtävlingar. Körerna rest till Italien, Frankrike och Ungern. USA och England. Ett flertal CD- och LP skivor har NMK också producerat.

2009 kom jul-CD'n "december". Förutom NMK medverkar Ale Möller band på denna julskiva.

Välkommen att botanisera runt i NMK första 30 år

Sidan uppdaterades: