Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Välkommen Johan Lundström – ny rektor på Nacka gymnasium!

Johan Lundström är ny rektor på Nacka gymnasium - en av Sveriges största och bästa gymnasieskolor. Hur har den första månaden på jobbet varit?

- Det har varit bra! Det är en stor skola med cirka 2 200 elever och mycket att sätta sig in i. Jag är väldigt glad över att jag har jobbat här tidigare, men det har hänt en hel del under min frånvaro, säger Johan Lundström.

Den nye rektorn är alltså inte helt okänd på skolan. För drygt 20 år sedan började han nämligen på Nacka gymnasium som lärare i samhällskunskap, historia och kulturhistoria. Efter ungefär åtta år blev han biträdande rektor fram till vårterminen 2013 då han tillfälligt hoppade in som tillförordnad rektor för gymnasieskolan YBC i Nacka. Efter ytterligare några år på Nacka gymnasium som biträdande rektor gjorde han 2018 en utflykt, till en rektorstjänst i Huddinge kommun, som han nu återvänt ifrån.

- Jag längtade tillbaka till Nacka kommun. Nacka är en fantastisk skolkommun och Nacka gymnasium är en av Sveriges absolut bästa gymnasieskolor. Skolan är som ett välsmort och väl fungerande maskineri med otroligt kompetenta medarbetare, säger Johan.

För Nacka gymnasium attraherar inte bara elever utan även lärare. Andelen legitimerade lärare ligger på hela 97 procent. Det i kombination med studiemotiverade elever gör att skolan ligger i topp i landet när det gäller andelen elever som tar examen inom utsatt tid. Johan menar att Nacka kommuns sätt att styra är en framgångsfaktor för skolans fina resultat. Graden av självbestämmande är hög samtidigt som skolan ingår i en verksamhet som koncentrerar sig på att vara bäst på att driva skola:

- Det gör att vi har mycket fokus på utveckling och resultat. Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta att utveckla Nacka gymnasium. Vi står inför flera spännande förändringar där vi både ska utveckla nya attraktiva utbildningar och skolans lokaler för att få en mer flexibel lärmiljö som främjar lärandet.


LITE FAKTA OM NACKA GYMNASIUM
Nacka gymnasium har tio nationella program med flera lokala inriktningar men också introduktionsprogram och gymnasiesärskola. Samhällsvetenskapliga och Naturvetenskapliga programmet erbjuds med inriktning Utland där eleverna studerar en termin i Canterbury i England. I Moderna språk erbjuds franska, italienska, spanska och tyska. Utvärderingar visar att eleverna är nöjda och gärna rekommenderar skolan till andra. Nacka gymnasiums skolbibliotek har varje år, under tio års tid, kammat hem utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass.
www.nacka.se/nackagymnasium

Sidan uppdaterades: