Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Maten i skolan

I skolrestaurangen arbetar vår köksansvarige kock Claes tillsammans med Suphee och Chanan.

Vår ambition är att ge våra matgäster en positiv måltidsupplevelse varje dag. Vårt uppdrag är att laga och servera god och näringsriktig mat så att eleverna orkar leka och lära.

Det serveras två varmrätter varje dag, varav en är vegetarisk. Till detta erbjuder vi även en gedigen salladsbuffé där våra matgäster kan hitta spännande komplettering till sin tallrik. Knäckebröd och matfett finns alltid att tillgå samt vatten och mjölk.

Vi väljer i första hand kött, fågel, ägg och mjölk från Sverige. Fisken vi serverar är MSC-märkt eller ansvarsfullt odlad. Vi källsorterar och arbetar aktivt för att minska matsvinnet och det matavfall som uppstår blir biobränsle. Vi strävar efter att öka andelen ekologiska produkter. Mjölken och bananerna vi köper är alltid ekologiska.

Våra måltider följer:
Livsmedelsverket - Nationella riktlinjer för måltider i skolan.pdf

Nackas kommunala skolor - Hållbara måltider. (PDF-dokument, 1,1 MB)

Mellanrum.PNG

Mellanrum.PNG

Anpassad kost

Om ditt barn har behov av anpassad kost för att äta (tex vid NPF) kontaktar du skolans EHT-team då detta kan komma att vara en del i ett åtgärdsprogram.

Specialkost

Skolan ska tillhandahålla säkra, goda och näringsriktiga måltider till alla elever. De som på grund av allergi inte kan äta den ordinarie måltiden behöver ansöka om specialkost. Läs mer om specialkost och gör din ansökan här:

Ansök om specialkost

Mellanrum.PNG

Sidan uppdaterades: