Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Pedagogiska Profiler

Inför läsåret 2018/19 utvecklar vi pedagogiska profiler på Samskolan med möjlighet för våra elever i årskurs 4 och 7 att välja inriktningar mot olika kunskapsområden.
  • För elever som ska börja årskurs 7 erbjuds följande profiler: Naturvetenskap – Forskning i tiden, SO – Entreprenörskap, MA/Teknik – Programmering, Idrottsprofil med ett urval av olika grenar, Musik – Kör och Ensemble, samt Språk– Internationell profil.
  • För elever i årskurs 4 erbjuds profiler inom NO/MA-programmering, Musik-Bild-Dans – sceniska uttryck, Språk- Internationellt spår.

De elever som redan är inskrivna på Samskolan har företräde till sina förstahandsval.

Tid från Elevens val möjliggör förstärkning och utökning av lektionstid till dessa specialområden om cirka en lektion i veckan (3 lektioner inom kunskapsområdet, istället för 2), samt härtill extra tid kopplat till temadagar och projekt. Även tid inom ramen för Skolans val undersöks med syfte att omfördela till förmån för profileringar. Härutöver följer eleverna timplan enligt grundskoleförordningen.

INFORMATION OM PROFILER UNDER SENVÅREN 2018
Informationsmöte om Samskolans planerade profiler, samt innehåll och form för antagningsförfarande kommer att hållas i april/maj 2018. Närmare info om datum kommer att anslås under januari under Nyheter på hemsidan.

Vid skolstart i augusti 2018 kommer elever som ska starta årskurs 4 och 7 på Samskolan också att få information om innehållet i profiler och form för antagningsförfarande. Val och gallring av sökande kommer att göras under augusti och september. Senast den 1 oktober planeras profilerna med tid på schemat vara igång.

/Skolledningen

Sidan uppdaterades: