Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Om Saltsjöbadens Samskola

Samskolan ligger i vacker skärgårdsnatur med skog och stränder på nära håll. I anslutning till skolan finns idrottssalar, utomhusgym, ishall och fotbollsplan.

Saltsjöbadens Samskola är en forskande skola där lärarna forskar i sin egen undervisning. Syftet är att lära oss mer om hur eleverna lär sig och utveckla vår pedagogik. När våra elever tar examen i årskurs 9 ser vi hur en lärarledd och kreativ undervisning får alla elever att lyckas. Vår skola utmärker sig med toppresultat bland de bästa i Sverige.

Matematik inspirerad från Japan och Singapore
Vårt internationella nätverk berikar undervisningen. Vi samarbetar med skolor i Japan, Sydkorea och Singapore. Med satsning på Dynamisk Matematik i alla årskurser har vi stärkt matematikundervisningen med problemlösning. Vi arbetar med Singapore-modellen i matematikundervisningen från F-klass till årskurs 9. Det är ett exempel på hur ett framgångsrikt omvärldsorienterat lärande tar form.

Valbara Inriktningar: International, Musik och Idrott
På Samskolan erbjuder vi tre inriktningar: Samskolan International, Samskolan Musik och Samskolan Idrott. På vår internationella inriktning genomförs undervisningen till 20% på engelska. En lagom del för extra träning i världsspråket engelska och där de svenska begreppen också säkras i undervisningen. Samskolan Musik genomförs i samarbete med Nacka Musikskola med möjlighet till mer musik; spela i band, ensemble, sjunga i kör och musikproduktion. Idrottsinriktningen har lång historia på Samskolan med möjlighet att välja mellan dans, fotboll och ishockey.

Elevstöd och studieverkstad
Elevklimatet är lugnt och tryggt. Mentorer, lärare och pedagoger arbetar tight runtom eleverna och i nära samverkan med föräldrar. Vi har ett professionellt elevhälsoteam med bland annat specialpedagoger på varje årskurs. På samskolan finns väl fungerande rutiner för arbete mot mobbing och annan kränkande behandling. Alla elever har möjlighet till extra undervisning och stöd i Studieverkstaden där våra lärare hjälper varje elev att nå sina mål. Här finns de specialsalar som krävs för undervisning biologi, fysik, kemi, teknik, bild, hem- och konsumentkunskap, musik samt slöjd.

Samskolan foto Jenny frejing 2.jpg

Sidan uppdaterades: