Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Schoolsoft byts ut (uppdaterad 6/8)

Välfärd skola, Nackas kommunala skolor, har upphandlat ett nytt skoladministrativt system som kommer att gälla från och med höstterminen 2018. Leverantör av det nya systemet är företaget InfoMentor som ersätter SchoolSoft.

Logga in
I samband med införandet av GDPR (Dataskyddsförordningen) har kraven på säkerhet ökats. Inloggning i nya systemet (InfoMentor) kommer därför att ske via Bank-ID.
Har man inte Bank-ID, får man kvittera ut inloggningsuppgfiter från administrationen på skolan mot uppvisande av giltig legitimation. Loggar man in utan Bank-ID är det dock inte säkert att man får tillgång till all information, utan endast sånt som inte omfattas av GDPR.

Mer information kring inloggningsförfarandet kommer inom kort när skolan har byggt upp allt i systemet.

Tillgänglighet
Du kan använda InfoMentor i din webbläsare i datorn och med din smartphone.

SchoolSoft stängs för inloggning
Fr.o.m 9/7 är det inte längre möjligt att logga in i SchoolSoft som vårdnadshavare.
Detta betyder alltså att ni inte längre kommer att kunna få information från skolan via Schoolsoft, utan får gå in på www.samskolan.org eller Samskolans Facebook-sida för att kolla efter nyheter och uppdateringar fram tills det att InfoMentor kommer igång.

Hjälp
Om du har frågor eller är osäker på hur du använder InfoMentor är du alltid välkommen att ta kontakt med oss på skolan. Infomentor tillhandahåller lathundar/instruktioner för de flesta aktiviteter. Du hittar dessa på https://www.infomentor.se/support
Kontakta skolan samskolan@nacka.se

Sidan uppdaterades: