Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Välkommen till Samskolan

Välkommen till Samskolan!

På Samskolan vill vi stärka våra elevers kunskaper och förmåga att lära sig att lära för livet i en föränderlig framtid. Våra lärare och pedagoger arbetar aktivt med att utveckla former för att synliggöra lärandet hos eleverna från F-klass upp till årskurs 9.

Vi arbetar bland annat med Singapore-matte, inspireras av forskare inom pedagogik såsom John Hattie, Dylan William och Helen Timperley som på olika sätt ger verktyg för hur analysera undervisningen med utgångspunkt i elevmedverkan och elevernas förförståelse. Reflektionens betydelse för kunskapsutvecklingen utgör ledord för undervisningen.

Meritvärde för elever som tar examen i årskurs 9 från Samskolan är bland de högsta i Sverige. Vi utvecklar ständigt vårt fina studieklimat som bygger på ett aktivt värdegrundsarbete. Att känna sig trygg och respekterad av andra är en förutsättning för goda studieprestationer.

På Samskolan skapar vi utmanande och stimulerande undervisning från F-klass fram till grundskoleexamen. Vi har spännande omvärldskontakter och utvecklar samverkan och utbyten med skolor i andra länder bland annat Frankrike, England, Tyskland, Australien och Indien.

Som elev på Samskolan får du möjlighet att växa med kunskaper i en spännande studiemiljö som andas historia. Vi vill inspirera dig att vilja lära dig mer om livet i vår samtid och förbereda dig för livet i en globaliserad värld!

Britta Wikman

Rektor på Samskolan

Sidan uppdaterades: