Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...
Sickla skola

Maten i skolan

I skolrestaurangen arbetar vår kökschef tillsammans med kock och köksbiträden.

Vår ambition är att ge våra matgäster en positiv måltidsupplevelse varje dag. Vårt uppdrag är att laga och servera god och näringsriktig mat så att eleverna orkar leka och lära.

Det serveras två varmrätter varje dag, varav en är vegetarisk. Till detta erbjuder vi även en gedigen salladsbuffé där våra matgäster kan hitta spännande komplettering till sin tallrik. Knäckebröd och matfett finns alltid att tillgå samt vatten och mjölk.

Vi väljer i första hand kött, fågel, ägg och mjölk från Sverige. Fisken vi serverar är MSC-märkt eller ansvarsfullt odlad. Vi källsorterar och arbetar aktivt för att minska matsvinnet och det matavfall som uppstår blir biobränsle. Vi strävar efter att öka andelen ekologiska produkter. Mjölken och bananerna vi köper är alltid ekologiska.

Inköpen av ekologiska produkter utökas ständigt. För närvarande har vi 35% ekologiska råvaror; något som vi har blivit uppmärksamma för och erhållit diplom av Lilla Ekomatsligan. Ekocentrums krav är 25% ekologiskt.

Diplom kök.jpg

Vår strävan är också att vi ska vara ett klimatsmart kök. Vi serverar svenskt kött och kyckling och köper färsk msc-märkt fisk. Två dagar i veckan är skollunchen helt vegetarisk. Under åren har skolrestaurangen minskat inköpen av nöt- och fläskkött. VI serverar mer kyckling, höns och vegetabilier. Menyerna planeras för sex veckor framåt och vi byter ut och utvecklar rätter efter hand. Vi utesluter inget men vi minskar användandet av nöt och fläskkött.

För att minska påverkan på miljön arbetar vi aktivt med källsortering. Vi sorterar plast, papper, glas och metall. Vi arbetar aktivt för att minska matsvinn och matavfallet blir biobränsle.

Skolrestaurangens mål är att skapa en positiv och bra måltidsupplevelse för våra gäster. Mätta och nöjda gäster (elever) lyckas bättre i skolarbetet!

Våra måltider följer:
Livsmedelsverket - Nationella riktlinjer för måltider i skolan.pdf

Nackas kommunala skolor - Hållbara måltider. (PDF-dokument, 1,1 MB)

Vill du maila till oss i köket? kok.sicklaskola@nacka.se Mellanrum.PNG

Mellanrum.PNG

Specialkost

Skolan ska tillhandahålla säkra, goda och näringsriktiga måltider till alla elever. De som inte kan äta den ordinarie måltiden behöver ansöka om specialkost. Läs mer om specialkost och gör din ansökan här:

Ansök om specialkost och anpassad måltid

Mellanrum.PNG

Sidan uppdaterades: