Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Reservantagning 2021

Om du inte fått en plats på YBC men är intresserad av att börja åk 1 hos oss så hänvisar vi till gymnasieantagningens reservantagning. Vi får ej avvika från dessa reservlistor, så vi har inte möjlighet att göra undantag utifrån personliga önskemål.

Fram till skolstart den 16 augusti 2021 sköter Gymnasieantagningen Storsthlm reservlistorna för oss. Du kan följa din egen reservplacering med hjälp av dina inloggningsuppgifter på https://gymnasieantagningen.storsthlm.se/

Från och med den 16 augusti 2021 tar vi på YBC över reservantagningen och följer då Gymnasieantagningens reservlista. När det blir en ledig plats så ringer vi till den elev som står först på tur. Vi använder de kontaktuppgifter som finns på reservlistan och det är de kontaktuppgifter som eleven tidigare lagt upp på sin sida på https://gymnasieantagningen.storsthlm.se/

Fr.o.m. 6 september 2021 kan vi frångå Gymnasieantagningens reservlista och göra en helhetsbedömning vid tillsättning av ledig plats. Den elev som då stått på Gymnasieantagningens reservlista och som är fortsatt intresserad av en plats på YBC behöver då fylla i en intresseanmälan.

Du som går åk 2 eller åk 3 och är intresserad av att börja på YBC fyller i en intresseanmälan för att hamna på vår reservlista.

Kontakta studievägledare Sara Löf för vidare specifika frågor och funderingar sara.lof@ybc-nacka.se

Sidan uppdaterades: