Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

En innovativ skola

YBC - en av världens mest innovativa skolor
YBC – en av världens mest innovativa skolor.

Vi vill förändra världen. Därför är det självklart att vi blickar ut i världen. Att vi vänder oss utanför vårt närområde, lär oss av andra och får nya perspektiv.

På YBC har vi byggt upp många internationella kontakter och samarbeten under åren. Det gör att du får möjlighet att lära känna nya sammanhang och människor samtidigt som du förbättrar dina språkkunskaper.

Vi bjuder ofta in spännande, kända och okända, föreläsare. YBC-Talks som vi arrangerar cirka tio gånger per år, är ett exempel på det. Föreläsningarna är inspirerade av Ted-Talks och handlar om dagsaktuella ämnen som tar avstamp i vår vision att förändra världen. Som en del i våra mediakurser är det våra elever som organiserar, filmar, redigerar och lägger upp allt på YBC Play – vår kanal på Youtube.

Det vi kanske är mest stolta över, och ett bevis på att vi lever som vi lär, är att vi är invalda i nätverket Ashoka Changemaker Schools som en av världens mest innovativa och nytänkande skolor. Det betyder att vi är ledande, nyskapande, gör skillnad och påverkar andra på ett positivt sätt. Det betyder också att vi hjälper varje elev att nå sin fulla potential så att du kan gå ut och aktivt förändra världen – att du blir en ”changemaker”. Förutom en stor dos inspiration har Ashoka också gett oss många värdefulla kontakter och nya idéer som utvecklat vår skola.

Att lyfta blicken, mot världen och det globala, det är viktigt för oss. Därför har vi många internationella samarbeten. Vi har exempelvis klasser, som i flera års tid bedrivit fältstudier i Uganda. Vi samarbetar med flera skolor runt om i Europa och skolans ledning har ett samarbete och utbyte med skolledare i Sydkorea.

Sidan uppdaterades: