Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Jobbpeng

Har du olika behov av stöd och hjälp ut på arbetsmarknaden? Då kan du ansöka om Jobbpeng och få stöd av oss på Arbetsmarknadsgruppen, kommunens egna jobbexpert.

Här hittar du oss

Arbetsmarknadsgruppen
Smedjegatan 18 plan 5 (Sickla)
Telefon: 08-718 99 30

Det här är jobbpeng

Du kan ansöka om Jobbpeng om du har olika behov av stöd och hjälp. Jobbpeng grund vänder sig till dig som behöver en skjuts ut på arbetsmarknaden och Försärkt jobbpeng till dig som behöver extra stöd. Språk- och arbetsintroduktion vänder sig till dig som behöver språkträning i kombination med jobbpraktik. Du ansöker om Jobbpeng och väljer oss genom din karriärvägledare på Arbets- och företagsenheten.

Jobbpeng grund

Jobbpeng grund vänder sig till dig som har någon erfarenhet från arbetslivet och som inte behöver testa sin arbetsförmåga. Vi hjälps åt att uppdatera ditt CV och personliga brev. Praktik kan vara en bra början att pröva vilket yrke som intresserar dig. Det innebär också en möjlighet att få visa upp sig för en möjlig arbetsgivare.

Förstärkt jobbpeng

Förstärkt jobbpeng är till för dig som inte har någon arbetslivserfarenhet eller har varit borta från arbetsmarknaden en längre tid. Är du osäker på din arbetsförmåga har du möjlighet att arbetsträna på en eller flera arbetsplatser som kan leda till anställning. Om det inte blir aktuellt med anställning får du ändå erfarenheter och referenser som tar dig vidare.

Språk och arbetsintroduktion

Språk- och arbetsintroduktion är till för dig som behöver förbättra din svenska. Studier i svenska sker parallellt med praktik på en arbetsplats där du kan träna språket samtidigt som du skaffar dig värdefull arbetslivserfarenhet.

Hur du väljer oss som jobbexpert

För att ansöka om Jobbpeng och välja oss som jobbexpert kontaktar du din karriärvägledare på Arbets- och etableringenheten i Nacka kommun som lotsar dig rätt.

Fler möjligheter till stöd

Om du har beviljats Jobbpeng och även vill komma i kontakt med andra yrkeskompetenser, t ex studie- och yrkesvägledare, sjukgymnast, psykolog, psykiatriker eller beroendemottagning, kan vi vara länken.

Sidan uppdaterades: