Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

ABC Tonår

Familjemottagningen i Nacka kommer att utveckla sitt stöd till föräldrar med tonårsbarn. Under 2021 deltar vi därför i en studie kring ABC Tonår och Föräldrawebben. Läs mer om studien och hur du anmäler dig.

ABC Tonår och Föräldrawebben

Familjemottagningen i Nacka kommer att utveckla sitt stöd till föräldrar med tonårsbarn. Under 2021 kommer vi att delta i en studie kring ABC Tonår och Föräldrawebben. Studien leds av Karolinska institutet i samarbete med Stockholms stad och Länstyrelsen i Stockholm.

Alla föräldrar, bonusföräldrar eller andra vuxna som lever med tonåringar hemma kan nu anmäla sig till studien. Deltagarna kommer antingen att delta i en föräldragrupp som kallas ABC-tonår eller gå en kurs online som kallas Föräldrawebben. I Föräldrawebben har alla deltagare under kursens gång kontakt via chat med en föräldraguide från Familjemottagningen i Nacka. Syftet med både ABC tonår och Föräldrawebben är att stärka relationen mellan förälder och tonåring och bidra till att tonåringen mår bra.

Som deltagare kommer du att lottas till antingen ABC-tonår eller Föräldrawebben. Du kommer att få besked i god tid innan vilket stöd du kommer att erbjudas. Innan och efter studien kommer alla deltagare och även de tonåringar som vill svara på enkäter online.

När är träffarna i ABC Tonår?

Om du skulle hamna i gruppen som ska delta i ABC Tonår kommer träffarna att äga rum följande tider. Observera att gruppstarten är senarelagd:

  • Tisdagar: 14 september, 28 september, 12 oktober och 26 oktober (bonusträff, datum meddelas längre fram).
  • Tid: klockan 18.00-20.30
  • Plats: Familjemottagningens lokaler, Curanten, Smedjegatan 18 plan 5 (Sickla köpkvarter)

Vill du veta mer och anmäla dig?

Mer information och möjlighet att anmäla dig till studien hittar du på sidan Förälder till tonåring?

Vill du få aktuell information om kommande stöd till föräldrar med tonårsbarn, gör en intresseanmälan

Sidan uppdaterades: