Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Elevföreningar

På Nacka gymnasium finns bland annat Sveriges största elevkår, en framgångsrik idrottsförening och en aktiv bokcirkel.

Här hittar du information om några av skolans elevföreningar, men det finns ännu fler - och möjlighet att starta nya.

Elevkår

På Nacka gymnasium finns från och med höstterminen 2010 en elevkår. Elevkåren är en ideell förening med en vald styrelse och stadgar. Till skillnad från ett elevråd, där varje klass själv utser representanter, måste varje enskild elev teckna medlemskap i elevkåren.

Idrottsföreningen NGIF

Allra roligast blir idrotten om du går med i vår aktiva idrottsförening, NGIF. Du lär känna många elever med samma intresse som du själv och får goda kunskaper om ledarskap och föreningsliv. Varje år delar idrottsföreningen ut två priser till skolans bästa idrottselever. På vårt campusområde finns en av Stockholmsområdets bästa idrottsanläggningar med idrottsplatser, sporthall, bollhall, simhall, ishall och styrketräningsrum.

NG Bokcirkel

Höstterminen 2011 bildades Nacka gymnasiums bokklubb NG Bokcirkel. Syftet med bokcirkeln är att elever från alla klasser och program ska träffas regelbundet under läsåret för att fika, läsa och diskutera olika typer av böcker, från gamla klassiker till nutida bästsäljare. Bokcirkeln är en elevstyrd förening som får litterär hjälp av skolans bibliotek samt ekonomiskt stöd av elevkåren. Bokcirkelns medlemmar får behålla böckerna som de har läst.

Är du intresserad att gå med? Kontakta NG Bokcirkel:
Instagram: @ngbokcirkel
Facebook: NG Bokcirkel
Email: ngbokcirkel@gmail.com

Du kan också fråga skolans bibliotekarier för att få mer information om bokcirkeln.

Spelföreningen

Gillar du spel? Då är du välkommen att gå med i Nacka gymnasiums spelförening. Vi spelar mest rollspel, men även bräd- och kortspel. Föreningen träffas oftast två gånger i månaden och är ansluten till SVEROK. Föreningen har ingen medlemsavgift, men du måste vara medlem för att vara med och spela. Alla som går på skolan är välkomna som medlemmar eftersom vi spelar i skolans lokaler (oftast i Stäket).

Om du är intresserad, mejla läraren Peter Djerv: peter.djerv@utb.nacka.se

Sidan uppdaterades: