Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Skolinfo

Reservantagning 2022

Fram till skolstart den 15 augusti 2022 sköter Gymnasieantagningen Storsthlm reservlistorna för vår skola. Du kan följa din egen reservplacering med hjälp av dina inloggningsuppgifter på Gymnasieantagningen Storsthlm.

Från och med den 15 augusti 2022 tar vi över reservantagningen och följer då Gymnasieantagningens reservlista. När det blir en ledig plats så ringer vi till den elev som står först på tur. Vi använder de kontaktuppgifter som finns på reservlistan och det är de kontaktuppgifter som eleven tidigare lagt upp på sin sida på Gymnasieantagningen Storsthlm.

Det är mycket viktigt att korrekt och aktuellt mobiltelefonnummer är infört på elevens sida på Gymnasieantagningen. Om vi inte lyckas nå den elev som står på tur, på grund av bristfälliga kontaktuppgifter, så kontaktar vi den elev som står näst på tur.

Från och med 31 augusti 2022 kan vi frångå Gymnasieantagningens reservlista och göra en helhetsbedömning vid tillsättning av ledig plats. Ungdom som stått på Gymnasieantagningens reservlista och som även från och med 31 augusti 2022 är intresserad av plats i år 1, läsåret 2022/2023 på Nacka gymnasium, behöver då skicka in en sen ansökan. Mer information om det hittar du här nedanför:

Är du intresserad av plats i år 1, men finns inte med på reservlistan?

Elever som inte funnits med på Gymnasieantagningens reservlista och som önskar göra en sen ansökan till år 1 läsåret 2022/2023 på Nacka gymnasium kan från och med den 15 augusti 2022 ansöka om plats.

Intresseanmälan gällande år 1 innevarande läsår 2022/2023 är stängd och vi hänvisar till ansökan som avser år 2 hösten 2023. Den hittar du här.

Ansökan år 1 läsåret 2023/2024 hanteras av Gymnasieantagningen Storsthlm.

Antagning till år 1, från och med den 31 augusti 2022

Från och med den 31 augusti 2022 kan vi frångå Gymnasieantagningens reservlista och göra en helhetsbedömning vid tillsättning av ledig plats. Nacka gymnasiums bedömning baseras på att eleven har de kunskaper och färdigheter som krävs för att tillgodogöra sig den sökta utbildningen.

Sidan uppdaterades: