Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Öppet hus 1 februari

Besök oss onsdag den 1 februari kl. 18-20.

Välkomna på öppet hus onsdag den 1 februari kl. 18-20.

Det bästa sättet att ta reda på om vi är rätt skola för dig är att besöka oss. Därför bjuder vi in till öppet hus där du får träffa våra elever och lärare, veta mer om hur vi arbetar och se våra lokaler.

YBC är en kommunal gymnasieskola med cirka 470 elever som drivs av Nacka kommun. Hos oss kan du välja mellan tre högskoleförberedande program. Vi har även språkintroduktion för ungdomar som nyligen anlänt till Sverige. Oavsett vilken utbildning du väljer kommer vi att fokusera på våra ledord kreativitet och entreprenörskap.

Vår vision är att vi ska förändra världen. Detta märks på många sätt på i vår undervisning. Några exempel är det samarbete vi har med Raoul Wallenberg Academy kring mänskliga rättigheter där våra elever arbetar med att skapa en utställning runt en av de mänskliga rättigheterna. I år kommer vi att arbeta med rätten till arbete. Detta projekt kallas för Kuben. Ett annat exempel är att de flesta av våra elever startar egna företag inom ramen för det som kallas Ung Företagsamhet (UF). De flesta företag fokuserar på ett socialt entreprenörskap.

Det vi kanske är mest stolta över, och ett bevis på att vi lever som vi lär, är att vi är invalda i nätverket Ashoka Changemaker Schools som en av världen mest innovativa skolor.

De tre program som du kan studera hos oss är ekonomi-, teknik- och samhällsvetenskapligaprogrammet. Hjärtligt välkommen att besöka oss på vårt öppet hus! Du kan även komma på prova på dag den 9 februari. Du anmäler dig på prova på dag till susanne.falk@nacka.se

Sidan uppdaterades: