Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Öppet hus 11 maj

Vill du vara en Business Creative på en av världens mest innovativa gymnasieskolor i Nacka?

Det bästa sättet att ta reda på om vi är rätt för dig och din framtid är att besöka oss.

Den 11/5 bjuder vi in till öppet hus klockan 18-19.30.

Program för kvällen är:

18.00 Skolpresentation på Torget plan 5

18.15 Programpresentationer i olika salar på plan 5. Våra lärare och elever presenterar våra program och inriktningar. Våra elever visar hur vi arbetar på YBC.

18.45 Skolpresentation på Torget plan 5

19.00 Programpresentationer i olika salar på plan 5. Våra lärare och elever presenterar våra program och inriktningar. Våra elever visar hur vi arbetar på YBC.

Vår vision är att förändra världen. Kom hit och mingla, nätverka, träffa elever och lärare från Ekonomi-, Natur- och Samhällsprogrammet.
Under kvällen kommer vi ha extra fokus på vårt Natuvetenskapsprogram.

Du får bland annat träffa våra disputerade lärare Johanna och Claes i vår labsal. Claes, som är lärare i matematik och fysik, har en forskningsbakgrund från England i matematik. Han har framförallt varit verksam inom området för kvantgravitation och varit med och utvecklat vår förståelse om svarta hål och tidsmaskiner.

Johanna, som undervisar i kemi och biologi, har arbetat på Karolinska institutet som doktorand och forskare om bland annat hur proteiner skickar elektroner mellan svavelatomer. Johanna har publicerat ett 20-tal vetenskapliga uppsatser

YBC Nacka erbjuder ekonomiprogrammet med inriktningarna ekonomi och juridik, naturprogrammet med inriktning natur och samhällsprogrammet med inriktningarna beteende och media. Vi har även språkintroduktion för nyanlända ungdomar.

Sidan uppdaterades: