Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapen är ett av de områden som har förändrat världen allra mest, och vårt naturvetenskapsprogram ger dig grunden för en framtid i denna spännande värld. Programmet är högskoleförberedande och du får kunskaper om exempelvis naturvetenskap och matematik. Men det som gör vårt naturvetenskapsprogram annorlunda är att vi dessutom fokuserar på kreativitet och entreprenörskap – att du ska förverkliga dina idéer.

Naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap

Det här är valet för dig som vill förändra världen på naturvetenskaplig väg. Få områden har haft – och kommer att ha – så stor betydelse för oss människor. Oräkneligt många gånger har naturvetenskapen gjort våra liv bättre. Vaccin mot covid, varningssystem för naturkatastrofer och rent vatten i utvecklingsländer är bara ett par exempel på vad den gjort möjligt. Hittills. Utvecklingen går framåt i en rasande fart och en sak är säker, som utbildad inom detta område kommer du att vara eftertraktad på framtidens arbetsmarknad. Dina möjligheter i morgondagens samhälle är obegränsade - kanske siktar du på att skapa 2030-talets satelliter, uppfinna robotar som rensar haven från plast eller bota svåra sjukdomar.

På vårt naturvetenskapliga program är kreativitet och entreprenörskap mycket viktigt. Alla elever kommer i årskurs 3 att starta och driva ett eget företag eller projekt inom ramen för vårt innovativa koncept Business Creative. Med fokus på det naturvetenskapliga och hållbara.

Kort sagt: inget annat program ger dig lika många möjligheter att studera vidare. Under alla tre åren arbetar vi mycket med problemlösning och du lär dig förstå hur naturvetenskapen samspelar med människan och samhället.

Vill du veta mer om hur vi organiserar dina tre år på YBC kan du läsa naturprogrammets progressionsplan.

Kurser du läser:

Gymnasiegemensamma ämnen

Engelska 5 100

Engelska 6 100

Historia 1b 100

Idrott och hälsa 1 100

Matematik 1c 100

Matematik 2c 100

Matematik 3c 100

Religionskunskap 1 50

Samhällskunskap 1b 100

Svenska 1 100

Svenska 2 100

Svenska 3 100

Programgemensamma ämnen

Biologi 1 100

Fysik 1a 150

Kemi 1 100 

Moderna språk 100

Inriktning naturvetenskap

Biologi 2 100

Fysik 2 100

Kemi 2 100

Matematik 4 100

Programfördjupning

Entreprenörskap 100

Naturvetenskaplig specialisering 100

Individuellt val  200

Gymnasiearbete 100

Sidan uppdaterades: