Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

YBC växer som skola

YBC har länge varit en mycket populär skola och de senaste åren blivit en av länets mest sökta gymnasieskolor. Vår huvudman Nacka kommun vill att vi ska kunna erbjuda fler platser och därför är vi mycket glada att vi till höstterminen kommer att starta tre extra klasser.

Vi kommer att att vara kvar i våra fina skollokaler i Kunskapsgallerian men till höstterminen 2025 står en ny skolbyggnad klar i anslutning till den befintliga skolan. Vi kommer alltså att vara kvar men utvecklas i nya lokaler i anslutning till våra befintliga. Under kommande två år kommer vi att nyttja nya extra lokaler på andra sidan Marcusplatsen (ovanför Urban Deli). Det nya huset ska ha fyra våningar och vi kommer då att finnas kvar i våra nuvarande lokaler men också i det nya huset. Våra nuvarande lokaler kommer också att renoveras och bli ännu finare. Vi räknar just nu med att vi till höstterminen 2025 kommer att ha cirka 950-1000 elever på skolan istället för dagens 630.

De nya klasserna som startar nu i höst kommer att vara en extra klass på Ekonomi-ekonomi, en extra på Ekonomi-juridik och sedan blir en en ny inriktning för vår del, Samhällsvetenskapligt program med inriktning samhällsvetenskap där vi också räknar med att starta en klass. Denna nya inriktning kommer att presenteras på Öppet hus 25/1 och är redan nu sökbar i gymnasieantagningen.

Det känns väldigt kul att detta blir av. YBC var till hösten 2022 en av Stockholms läns mest populära gymnasieskolor (om man ser till antalet förstahandssökande per erbjuden plats) och vi tillhör tillsammans med vår kompisskola i kommunen, Nacka gymnasium, de absolut bästa skolorna i hela Sverige när det kommer till ett antal olika parametrar. Då känns det väldigt bra att skolan kommer att kunna erbjuda fler platser och således att fler ungdomar kan få studera på skolan.

HT 2023 startar 3 klasser Ekonomi-ekonomi, 2 Ekonomi-juridik, 1 Natur-natur, 2 samhäll-beteende, 1 samhäll-media, 1 Samhäll-samhäll och så klart vårt språkintroduktionsprogram för nyanlända.

Sidan uppdaterades: