Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Trumset & Slagverk

Trumset, slagverk, marimba, vibrafon och Classic percussion.

Info om Trumset & Slagverk

Trumset finns i alla områden där vi undervisar. Slagverk finns vid Nacka Aula.

Trumset

Trumset är vanligt förekommande i många olika musikstilar, framförallt i afroamerikanska genrer. Trumset är ett utpräglat band- och ensembleinstrument. I undervisningsrummen använder vi oss av akustiska och/eller digitala trumset.

Slagverk

Du får lära dig spela melodiskt slagverk som marimba, vibrafon, xylofon och klockspel. Du får även spela pukor, virveltrumma, trumset och congas, mm. Undervisningen sker på gehör och det finns möjlighet att lära sig läsa noter för både rytm och melodi.

Det här får du lära dig

  • Koordination
  • Spelteknik
  • Gehörsspel
  • Improvisation
  • Notläsning

Så här börjar vi

Vi börjar lära oss grunderna med koordination och teknik. Du får lära dig de vanligast förekommande trumkompen och sätta ihop dem med olika musikstilar. Tillsammans väljer vi låtar som passar dig och din utveckling. Vi ger dig verktygen att föra din egen utveckling på ditt instrument framåt.

Vad händer sedan?

Vi stödjer dig i att utveckla ditt musikaliska språk. Vi ger möjlighet till samspel med andra elever. Vi ger möjlighet att delta på konserter.

För dig som vill satsa

Om du önskar förbereder vi dig inför sökningar till högre studier i musik. För dig som vill lägga ännu mer tid och verkligen satsa på ditt instrument finns möjlighet att söka till förberedande utbildning inför fortsatta musikstudier: Nacka musikakademi. Se mer info under fliken Nacka musikakademi.

Anmäl dig här till Nacka musikskola

Sidan uppdaterades: