Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...

Stränginstrument

Gitarr, elgitarr, elbas, spela i band och ukulele.

Info om Gitarr

Gitarren är ett mångsidigt instrument som används i många olika musikaliska sammanhang i allt från klassiska stycken till modern pop och rockmusik.

Klassisk gitarr

Du får grundläggande kunskap i notläsning, fingerspel och den teknik som krävs för att kunna spela klassisk musik från olika epoker.

Elgitarr

Här kan du förbereda dig för samspel tillsammans med andra i olika konstellationer inom rock, jazz, latin och soul.

Ukulele

Ukulelen ser ut som en liten gitarr, men har fyra strängar istället för sex stycken. Det är ett lättspelat litet instrument som passar såväl de yngre som de äldre.

Elbas

Elbas har oftast har fyra strängar och bildar tillsammans med trummorna grunden i pop och rockmusik. Man kopplar basen till förstärkare för att höras i ett band. Du får lära dig hur man spelar i olika stilar och med olika speltekniker. Undervisningen sker enskilt eller i grupp och du kan välja till att spela i rockband.

Det här får du lära dig

  • Melodispel
  • Ackordspel
  • Noter/tabulatur och gehörsspel
  • Musikteori
  • Improvisation

Dessutom kan du medverka i

  • Olika samspelsformer
  • Nacka Musikskolas breda konsertverksamhet

Så här börjar vi

Undervisningen sker antingen individuellt eller i grupp. Vi börjar med melodispel för att lägga en motorisk grund och för att få förståelse för instrumentet. Vi jobbar löpande med att utveckla ditt tekniska spel. Du får lära dig att spela efter noter/tabulatur och även på gehör. En teoretisk grund läggs där du får lära dig skillnaden på olika notvärden och musiktecken. Redan under första året får du vara med på en stor konsert.

För att det ska bli lustfyllt och roligt att spela så behöver du öva hemma på ditt instrument.

Vad händer sedan?

Vi fördjupar ditt melodispel och lägger en grund till ackordspel. Tillsammans med din lärare väljer ni låtar som passar dig och din utveckling. Du har nu möjlighet att delta i olika samspelsformer och utvecklas tillsammans med andra. Du får möjlighet att deltar i vår breda konsertverksamhet.

För dig som vill satsa

Nu får du möjlighet att fördjupa dig mer inom ett visst område och även möjlighet till utökad lektionstid. Vi ger dig förutsättningarna för att själv kunna ta ett större ansvar för din musikaliska utveckling och mer ansvar för egna uppträdanden. Om du önskar förbereder vi dig inför sökningar till högre studier i musik.

För dig som vill lägga ännu mer tid och verkligen satsa på ditt instrument finns möjlighet att söka till förberedande utbildning inför fortsatta musikstudier: Nacka musikakademi. Se mer info under fliken Nacka musikakademi.

Anmäl dig här till Nacka musikskola

Sidan uppdaterades: