Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Att arbeta som fastighetsskötare

Jag började som vaktmästare den 24/6 - 85 efter att ha gått fastighetsskötarutbildningen. Sedan dess har jag arbetat på NSC Talliden. När jag började här hette vi Tallidsgårdens ålderdomshem.

Mitt jobb är väldigt allsidigt, ingen dag är den andra lik. Det gäller att vara flexibel och klara många olika saker. Jag arbetar 7.00-16.00 och börjar oftast morgonen med att ta hand om Natt- & Larmpatrullens bilar. Det är en stor utmaning då bilarna körs mycket i kommunen och av olika personer. Det finns alltid något som behöver fixas. Resten av dagen lagar jag sånt som gått sönder, städar personalutrymmen, jobbar med sophantering och återvinning, beställer tekniker vid behov, hjälper Rehabpersonalen att flytta sängar, åker till Apoteket och hämtar mediciner till våra boende och ibland lämnar jag även dagens tagna blodprover till sjukhuset.

Det roligaste på jobbet är alla glada kollegor. För nyanställda och annan personal som önskar repetition håller jag regelbundet i brandutbildning så att alla vet vad de ska göra vid brandlarm. Om köket behöver hjälp med varuleveranser brukar jag hjälpa dem att packa upp. Även andra leveranser till Talliden tar jag hand om och sorterar in i våra förråd. På vintern blir det mycket snöskottning och sandning och på sommaren trädgårdsskötsel. Vi har en damm i "Sinnenas trädgård" som behöver rengöras ofta och alla växter som planterats på balkonger och terrasser behöver vatten.

När det är lite större aktiviteter, som dans, på Talliden dansar jag med kunderna och vid högtider som midsommar, påsk och jul ser jag till att dekorationer kommer på plats, hämtar blommor mm. En del kunder vill gärna hjälpa till med diverse sysslor, som t ex att hämta ved till öppna spisen och vattna blommor, vilket naturligtvis går bra.

Sidan uppdaterades: