Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Att arbeta som sjuksköterska

För cirka 30 år sedan utbildade sig Lenita Häger till sjuksköterska. Efter att ha arbetat inom akutsjukvård, geriatrik och privat läkarmottagning så arbetar hon sedan 18 år på Nacka seniorcenter, merparten av dessa år i Älta men idag på Sjötäppan.

Lenita är även utbildad inom friskvård och hon tycker att det är viktigt att fokusera på det friska, inte enbart det sjuka. Lenita tycker att jobbet som sjuksköterska är både roligt, inspirerande och utmanande då kunderna som bor på seniorboendet har olika behov och bakgrund. Att ta tillvara på det man fortfarande kan och klarar av, och att bevara de funktionerna. Genom att flytta fokus från det som begränsar en till att se vad man faktiskt kan, och kan förbättra ytterligare genom god omvårdnad och rehabilitering, så får kunderna så bra livskvalitet som det bara går.

För att uppnå detta så arbetar Lenita tillsammans med läkare, omvårdnadspersonal, arbetsterapeut, fysioterapeut och aktivitetsansvarig i olika team efter kundens önskemål och förutsättningar.

Förutom att arbeta i dessa team har hon även ansvar för läkemedel, provtagningar, läkarkontakt, handledning och utbildning av omvårdnadspersonal, dokumentation i journal och de olika kvalitetsregister som kommunen arbetar med.

En viktig del i yrket som sjuksköterska är att skapa trygghet för kunden och deras anhöriga, att de känner sig sedda, hörda och lyssnade på. Genom att vara lyhörd kan man göra den sista tiden i livet till något fint och meningsfullt.

Sidan uppdaterades: