Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Maten i skolan

I skolrestaurangen arbetar vår köksansvarige Soufiane tillsammans med köksbiträdena Teresa, Saidi, Mohamed och Faycal.

Vår ambition är att ge våra matgäster en positiv måltidsupplevelse varje dag. Vårt uppdrag är att laga och servera god och näringsriktig mat så att eleverna orkar leka och lära.

Det serveras minst två varmrätter varje dag, varav en är vegetarisk. Till detta erbjuder vi även en gedigen salladsbuffé där våra matgäster kan hitta spännande komplettering till sin tallrik. Knäckebröd och matfett finns alltid att tillgå samt vatten och mjölk.

Vi väljer i första hand kött, fågel, ägg och mjölk från Sverige. Fisken vi serverar är MSC-märkt eller ansvarsfullt odlad. Vi källsorterar och arbetar aktivt för att minska matsvinnet och det matavfall som uppstår blir biobränsle. Vi strävar efter att öka andelen ekologiska produkter. Mjölken och bananerna vi köper är alltid ekologiska.

Vår meny

Våra måltider följer:
Livsmedelsverket - Nationella riktlinjer för måltider i skolan.pdf

Nackas kommunala skolor - Hållbara måltider. (PDF-dokument, 1,1 MB)

Mellanrum.PNG

Specialkost och anpassade måltider

Skolan ska tillhandahålla säkra, goda och näringsriktiga måltider till alla elever. De som av någon anledning inte kan äta den ordinarie måltiden behöver ansöka om specialkost och/eller anpassad måltid. Läs mer om specialkost och anpassade måltider och gör din ansökan här: OBS! Du kan göra ansökan från och med den 30 juni.

Ansök om specialkost

Mellanrum.PNG

Sidan uppdaterades: