Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Språkintroduktion

Intresserad av att böra på YBC:s språkintroduktion? Anmäl ditt intresse här:

Intresseanmälan Språkintroduktion

Vi vill förändra världen. Det gör vi genom att förena världen. På vårt språkintroduktionsprogram samlas elever med olika bakgrunder med det gemensamma målet att så snabbt som möjligt få behörighet till vidare studier på ett nationellt gymnasieprogram eller annan utbildning. Tillsammans arbetar vi för att du ska kunna ta nästa steg. Vi lär oss språket, men också om samhället, världen och varandra.

Språkintroduktion är språngbrädan för ditt nya liv i Sverige. Här får du inte bara lära dig att tala, skriva och förstå svenska. Du får också, oavsett språknivå, läsa 13 ämnen redan från start – något som skiljer oss från många andra skolor. Och oavsett vilket ämne du läser, fokuserar vi på språkutveckling och studieteknik. Andra viktiga delar är kritiskt tänkande, att tolka information, ansvarstagande och givetvis kommunikation – att du ska bli trygg i att kommunicera både muntligt och skriftligt.

Studieplanen utformas individuellt för att passa just dig och du studerar på den nivå som du befinner dig på i de olika ämnena. Du får också studiehandledning på ditt starkaste språk, extra studiestöd och läxläsning. Du erbjuds även kontakt med elevhälsan bestående av kurator, skolsköterska, studie- och yrkesvägledare samt specialpedagog.

Precis som YBC:s andra program arbetar elever på vårt språkintroduktionsprogram med kreativitet och entreprenörskap. Du får prova olika arbetssätt och uttrycksformer, till exempel göra filmer, poddar och grupparbeten. Du får också göra studiebesök, lyssna på inspirerande föreläsare och arbeta i projekt tillsammans med elever från skolans nationella program - ett bra sätt att bygga upp ett socialt nätverk i ditt nya land. Ett exempel är Kuben-projektet, som genomförs i samarbete med Raoul Wallenberg Academy, där eleverna arbetar med mänskliga rättigheter. Dessutom får du driva egna projekt och träna på att ta ansvar.

För att få veta mer om hur du förändrar världen kan du läsa Språkintroduktionens progressionsplan

Våra 13 ämnen: Svenska som andraspråk, Engelska, Matematik, Samhällskunskap, Historia, Geografi, Religion, Biologi, Kemi, Fysik, Idrott och hälsa, Bild, Modersmål

Sidan uppdaterades: