Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Språkintroduktion

Intresserad av att börja på YBC Nackas språkintroduktion?
Anmäl ditt intresse här:

Ansökan till språkintroduktion - för dig som ÄR folkbokförd i Sverige
Ansökan till språkintroduktion - för dig som INTE är folkbokförd i Sverige

Se Nacka kommuns riktlinjer för barn och unga som inte är folkbokförda i Sverige.

Application for language introduction - without being registered in Sweden

Guideline right to education for children and young people without being registered i Sweden.

Vi vill förändra världen. Det gör vi genom att förena världen. På vårt språkintroduktionsprogram på YBC, Nacka kommun, samlas elever med olika bakgrunder med det gemensamma målet att så snabbt som möjligt få behörighet till vidare studier på ett nationellt gymnasieprogram eller annan utbildning. Tillsammans arbetar vi för att du ska kunna ta nästa steg. Vi lär oss svenska, men också om samhället, världen och varandra.

Språkintroduktion är språngbrädan för ditt nya liv i Sverige. Här får du inte bara lära dig att tala, skriva och förstå svenska. Du får också, oavsett språknivå, läsa 13 ämnen redan från start – något som skiljer oss från många andra skolor. Och oavsett vilket ämne du läser, fokuserar vi på språkutveckling och studieteknik.

Andra viktiga delar är kritiskt tänkande, att tolka information, ansvarstagande och givetvis kommunikation – att du ska bli trygg i att kommunicera både muntligt och skriftligt.

Studieplanen utformas individuellt för att passa just dig och du studerar på den nivå som du befinner dig på i de olika ämnena.

Du får också studiehandledning på ditt starkaste språk, extra studiestöd och läxläsning. Du erbjuds även kontakt med elevhälsan bestående av kurator, skolsköterska, studie- och yrkesvägledare samt specialpedagog.

Precis som YBC Nackas andra program arbetar elever på vårt språkintroduktionsprogram med kreativitet och entreprenörskap. Du får prova olika arbetssätt och uttrycksformer, till exempel göra filmer, poddar och grupparbeten. Du får också göra studiebesök, lyssna på inspirerande föreläsare och träffa ungdomar från hela världen. Dessutom får du driva egna projekt och träna på att ta ansvar.

Våra 13 ämnen: Svenska som andraspråk, Engelska, Matematik, Samhällskunskap, Historia, Geografi, Religion, Biologi, Kemi, Fysik, Idrott och hälsa, Bild, Modersmål.

Sidan uppdaterades: