Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

upplevelserum daglig verksamhet björknas

Djungelrummet: Här kan du drömma dig bort i naturens värld. Naturen inger lugn och harmoni. Det är skönt och lyssna på ljud från naturen. Miljön i rummet skapar sinnesintryck som väcker nyfikenhet och som lockar till både aktivitet och avslappning. I djungelrummet stimuleras syn, hörseln och känsel. Det finns även mycket taktila material att känna och se på.

Skärgårdsrummet: I skärgårdsrummet stimuleras balans och luktsinne genom att gunga i vår båt och känna lukten av tjära eller andra dofter. Här kan man uppleva havets brus och musikens rytm.

Vita rummet: Är främst ett rum för avkoppling.

I rummet finns en höj och sänkbar säng med tempurmadrass som kan användas till stretch, massage och taktil stimulering. Rummets karaktär och stämning kan förvandlas genom olika ljus- och oljeprojektorer samt med avkopplande musik. Vi har en lampa som tillgodoser dagsljus på vintern för de som behöver ännu mer ljus än vad promenaden kan tillgodose.

Regnbågsrummet: Ett lugnt avskilt rum med ett tak av regnbågsfärgat tyg. Tältkänslan skapar en trygg effekt och lugnar. Lyssna på favoritskivan, titta på högtalarna med vattenstrålar som rör sig i takt till musiken och använd projektorn som sakta byter färg.

Sidan uppdaterades: