Varje dag serveras två varmrätter varav den ena alltid är vegetarisk, vi har även dagens soppa och rostade grönsaker/ rotfrukter. Alla dagar serveras en härlig salladsbuffé, knäckebröd, KRAV-mjölk, vatten och ett bord med passande tillbehör. Vi arbetar hållbart och väljer i första hand livsmedel från Sverige. Mjölk, bananer och ägg är alltid KRAV/eko. Fisken vi väljer är MSC-märkt .
Källsortering är en självklarhet och vi arbetar aktivt tillsammans med eleverna för att minska matsvinnet. Matavfallet blir i sin tur BIO-bränsle.
Köket arbetar hela tiden med elevdelaktighet dels genom de dagliga mötena i matsituationerna, dels genom att vår kökschef regelbundet deltar på elevråden.
Vi är stolta över vårt kök med bästa möjliga utrustning, vår ljusa fina matsal med stora härliga fönster och utsikt över skolgård, skog och natur.
Våra måltider följer:
Livsmedelsverket - Nationella riktlinjer för måltider i skolan.pdf
Nackas kommunala skolor - Hållbara måltider. (PDF-dokument, 1,1 MB)
Skolan ska tillhandahålla säkra, goda och näringsriktiga måltider till alla elever. De som inte kan äta den ordinarie måltiden behöver ansöka om specialkost. Läs mer om specialkost och gör din ansökan här:
Sidan uppdaterades: