Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Varning för bedrägerimail! Vi har uppmärksammat ett större flöde utav bedrägerimail som cirkulerar. Var uppmärksam innan du trycker på länkar och bifogade filer.

Oktober

Teknikintresserade tjejer sökes!

Nacka Gymnasium har som ambition att fler tjejer ska välja teknikprogrammet. Därför arrangerar vi 11 november en prova på-kväll för natur- och teknikintresserade tjejer i årskurs 9.

Teknik och teknikrelaterade yrken har historiskt setts som manliga. Syftet med denna träff är att visa att teknik erbjuder spännande yrken och framtida arbetsuppgifter oavsett genus - OCH att kvinnor behövs inom teknikyrkena för att möta framtidens utmaningar.

Träffen ger en inblick i hur det är att studera på Nacka Gymnasiums teknikprogram. Deltagarna får prova på olika hands-on aktiviteter från våra fem olika inriktningar. Dessutom finns det möjlighet att träffa och prata med tjejer som går programmen nu.

När och var?

Träffen kommer att äga rum på Nacka Gymnasium den 11:e november, med start kl. 15:00, och håller på fram till ca 18:00.

Anmäl dig

Det finns ett begränsat antal platser till träffen och vi behöver anmälningarna senast måndagen den 8:e november. Anmäl dig i vårt webbformulär.

Har du frågor?

Charles Sacilotto, ansvarig för träffen och arbetslagledare på Teknikvetenskap, besvarar gärna frågor via e-post.

tekniktraff2.jpg

Varför välja Teknikprogrammet?

Drömmer du om ett program som ger förutsättningar att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktik? Teknikprogrammet är för dig som gillar teknik, matematik och fysik och vill vara med och påverka framtidens tekniska utveckling. Det finns ett växande behov av välutbildade människor med teknisk kunskap och programmet ger dig goda förutsättningar för vidare utbildning.

Vi lär dig att lösa problem och ger dig möjlighet att utveckla din handlingsförmåga, nyfikenhet och kreativitet. Du får bland annat lära dig hur modern teknik kan användas för att utforma ett hållbart samhälle. Vi erbjuder en välutrustad verkstad som innehåller bland annat flera 3D-skrivare, vindtunnel och programmerbara robotar.

tekniktraff4.jpg

Vilka inriktningar erbjuder vi?

Teknikvetenskap

För dig som vill läsa vidare till civilingenjör är teknikvetenskap det naturliga valet. Du får fördjupade kunskaper i teknik, matematik och fysik. Detta ger dig en ordentlig grund när du läser vidare på teknisk högskola.

Läs mer om programmet här

Design och produktutveckling

Tycker du att det är spännande med design och teknik? Är du intresserad av färg och form, skapande och problemlösning? Den här inriktningen passar dig som är kreativ och intresserad av att utveckla produkters design, konstruktion och funktion.

Läs mer om programmet här

Informations- och medieteknik

För dig som är intresserad av datorer och som vill hänga med i den snabba digitala utvecklingen. Du lär dig programmering, datakommunikation, webbutveckling och webbserverprogrammering. Oavsett vilka förkunskaper du har kommer vi kunna ge dig en rolig och utvecklande utbildning.

Läs mer om programmet här

Teknik och musik

Vill du bli ljuddesigner, inspelningstekniker eller musikproducent? Det här är programmet för dig som är intresserad av musik, teknik och matematik och också vill få högskolebehörighet. Nacka Gymnasium är den enda skola som erbjuder denna utbildning.

Läs mer om programmet här

Samhällsbyggande och miljö (ny inriktning, start ht 2022)

Vill du vara med och designa framtidens hållbara byggnader och städer? Det här är utbildningen för dig som tycker att det är spännande med arkitektur, samhällsplanering, energi och miljö. Hos oss får du möjligheter att pröva dina idéer och bygga modeller i våra välutrustade teknik- och byggsalar.

Läs mer om programmet här

tekniktraff1.jpg

Sidan uppdaterades: