Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

ABC Tonår och Föräldrawebben

Föräldrar är de viktigaste personerna i ett barns liv. Detta gäller även för tonåringen. Relationen mellan förälder och barn har visat sig vara den viktigaste faktorn för att ungdomar ska må bra.

Har du en tonåring hemma? Blir det ofta bråk eller konflikter mellan dig och din tonåring? Känner du dig maktlös och vill ha nya strategier?

Alla föräldrar, bonusföräldrar eller andra vuxna som lever med tonåringar (12–18 år) hemma är välkomna att delta i såväl föräldraträffarna som onlinestödet. Syftet med både ABC Tonår och Föräldrawebben är att stärka relationen mellan förälder och tonåring, minska konflikter och bidra till att tonåringen mår bra.

OM METODERNA ABC TONÅR OCH FÖRÄLDRAWEBBEN

ABC Tonår föräldraträffar vänder sig till dig som har barn i ålder 12-18 år. Under fyra träffar, 2,5 timme per tillfälle, träffas vi i grupp om ca 12 deltagare och två utbildade gruppledare. Vi kommer att prata om olika teman som handlar om att vara förälder till en tonåring. Ni får diskutera olika frågor med varandra. Mellan träffarna kommer ni att få öva på innehållet hemma. Materialet bygger på forskning, liksom föräldrars och tonåringars önskemål och behov.

Teman under föräldraträffarna

 • Träff 1 - Vara tillsammans (OBS! den här träffen är obligatorisk)
 • Träff 2 - Bra samtal
 • Träff 3 - Välja en lugn väg
 • Träff 4 - Hantera problem

Föräldrawebben onlinestöd är ett nätbaserat program för föräldrar med tonårsbarn. Programmet består av 4 avsnitt med olika teman och övningar som tar ungefär 1 timme att gå igenom per gång. Avsnitten tilldelas automatiskt varannan vecka. Mellan avsnitten är det tänkt att pröva innehållet vilket ökar förutsättningen för en positiv förändring. Under programmets gång kan du chatta och få stöd och återkoppling av en föräldraguide, verksam inom Familjemottagningen i Nacka. Efter att du genomfört de 4 avsnitten kommer du också få tillgång till 6 bonusavsnitt med olika teman.

Teman i Föräldrawebben:

 • Avsnitt 1 - Tid tillsammans
 • Avsnitt 2 - Lyssna och bekräfta
 • Avsnitt 3 - Välja strider och lösa problem
 • Avsnitt 4 - Att släppa taget och finnas kvar
 • Bonusavsnitt - teman om bland annat skola, psykisk hälsa, alkohol och droger.

ÄR DU NTRESSERAD GÖR EN ANMÄLAN TILL ABC TONÅR ELLER FÖRÄLDRAWEBBEN!

Nu har vi planerat för omgång två av ABC Tonår och Föräldrawebben med start i vecka 10. Gör en anmälan redan i dag till det stöd som passar bäst, vi har ett begränsat antal platser.

För datum och anmälan till föräldraträffarna ABC Tonår

För datum och anmälan till onlinestödet Föräldrawebben

Om det för tillfället inte finns några uppstarter av ABC Tonår eller Föräldrawebben, om platserna är fulltecknade eller datumen inte passar dig: Gör en intresseanmälan för att få information om kommande starter!

VILL DU VETA MER?

Kontakta Tina Lundin, samordnare föräldraskapsstöd, om du har frågor om ABC Tonår eller Föräldrawebben, tina.lundin@nacka.se, telefon 08-718 98 77.

Sidan uppdaterades: