Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

När man besöker Sofiero är det nästan ett måste att ta sig tid att äta lunch i vår matsal. I köket står nämligen Anki som har arbetat som Sofieros kock i drygt tjugo år. Förutom att vara utbildad kock och konditor har hon arbetat inom restaurangbranschen i närmare 40 år! Förutom denna långa och breda arbetslivserfarenhet från restaurangvärlden har Anki dessutom fördjupat sina kunskaper specifikt inom äldre personers näringsbehov.

- Jag har bland annat arbetat på restaurangerna Fem Små Hus i Gamla Stan, Riche och Stallmästargården berättar Anki. Utöver detta har jag drivit egen restaurang på Ingarö tillsammans med min man och min syster som båda också är i branschen.

En typisk dag för mig inkluderar att förbereda måltider och fika till alla matsalens gäster, att beställa varor samt att planera kommande veckors menyer. Min matlagning är främst inriktad mot svensk husmanskost, men åtminstone någon gång varje vecka försöker jag introducera en internationell rätt. På helgerna dukar vi upp borden lite extra fint och serverar hemmagjorda efterrätter. Jag älskar att planera högtidsmåltider som julbord, påsklunch, midsommarlunch, kräftskivor och Nobelmiddagen. Det händer även att våra boende beställer tårta eller smörgåstårta till sina födelsedagsfiranden eller i samband med andra högtider. Det är kul när det händer eftersom jag även uppskattar bakning och dekoration. Det allra bästa med jobbet på Sofiero är ändå mötet med alla mina gäster, att få möjlighet att lyssna på deras berättelser.

Sidan uppdaterades: