Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Just nu kan det vara svårt att nå oss per epost, kontakta gärna kommunen via 087188000 eller vår chatt

Vandring till Nyckelviken

För att spegla den oerhört vackra närmiljön kring Ekens Dagliga Verksamhet så bjuder vi er här att ta del av en vandringsdag som gick av stapeln förra veckan...

Åter dags för vandring!

Några enstaka molntussar på himlen var allt vi kunde skåda då vi blickade ut denna försommardag. På schemat stod det vandring och denna gång ställde vi kompassriktningen mot närbelägna Nyckelviken. Vi packade våra ryggsäckar med allt vad vi kunde tänkas behöva för en dag utomhus och stegade iväg mot naturreservatet.

Dagens vandring skulle leda oss ner till Lilla Nyckelviken, en del av denna idylliska gård som upplevs lite bortglömd där den ligger. Lite vid sidan av huvudbyggnaderna, växthusen och djuren.

En pärla i vår närmiljö

Väl nere vid vattenbrynet så fann vi ett picknickbord med bänkar precis vid Saltsjöns rand. Rakt över sundet såg vi Fjäderholmarna dit sommarens turister redan hittat och det långsträckta Lidingö som en kuliss i bakgrunden.

När vi ätit och njutit ett slag så begav vi oss åter mot Ektorp. Tillbakavägen gick via Stora Nyckelviken och upp genom skogarna kring Duvnäs Utskog. En strapatsrik vandring som tog lite på krafterna hos de flesta i gruppen. Men ack så behagligt det då var att slutligen komma tillbaka till Eken och få sträcka ut benen en stund på vår uteplats!

Text: Stefan Wretman, stödassistent

Sidan uppdaterades: