Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Utflykt med social träning

Den sociala träningen ute i samhället blir allt mer efterfrågad av anhöriga och företrädare. Denna gång begav vi oss ut i lunchrusningen, men hann också med en rofylld promenad.

Besök i långbroparken

Då den sociala träningen ute i samhället blir allt mer efterfrågad brukar vi på kontinuerlig basis göra restaurangbesök m.m. för att öka förståelsen för vår målgrupp samt för att träna omsorgstagarna i de sociala spelregler vårt samhälle bygger på.

Denna onsdag åkte vi till den vackra Långbroparken med sin damm, full av fågelliv så här års. En lugn och skön förmiddagspromenad bland andra flanörer var ett utomordentligt bra sätt att börja på.

Hög tid för lunch

Efter en stunds spatserande så var vi åter vid vår bil och begav oss därnäst iväg för att finna en passande lunchrestaurang.


Valet föll på en hamburgerrestaurang i närheten av Älvsjö. Omsorgstagarna som var med denna dag fick vara delaktiga i väljandet av maträtter, betalning och sortering av skräp efter måltiden.

Maten smakade och vi njöt i fulla drag där vi satt på restaurangen bland de övriga lunchgästerna. Det var en skara mätta deltagare som sedan satte sig i bilen för att färdas tillbaka mot Eken och Nacka, ännu en erfarenhet rikare!

Text och bild: Stefan Wretman, stödassistent

Sidan uppdaterades: