Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Samskolans traditioner

Samskolans Luciatåg
Åk 3 och 9 bjuder alltid på Luciatåg i vår vackra Aula. Åk 3 för F-3 och åk 9 för 4-9.
En uppskattad händelse i decembermörkret.

Lucia 2.pngLucia.png

9:ornas skolavslutning
Samskolan har en fin avslutningstradition när åk 9 tar Grundenten. Under hela dagen umgås klassen med sina mentorer, tar klassfoto och gör olika aktiviteter. I samband med avslutningen uppmärksammas eleverna med en festmåltid och/eller skolbal i skolans regi samt vacker avslutningscermoni i skolans aula.

åk 9 avslutning.pngåk 9 lunch.png

Återträff med fd åk 9
Varje år i januari/februari bjuder Samskolan in sina fd åk 9 för en återträff. Det är en mycket uppskattad tradition där Samskolan också får en chans att utvärdera och få en återkoppling på hur det går för våra elever på gymnasiet. Resultaten är mycket goda, där eleverna vittnar om hur mycket kunskaper och förmågor de fått med sig upp i gymnasiet och hur de känner sig väl förberedda. Minglet mellan gamla lärare och fd klasskamrater är mycket uppskattat och nästan alla kommer på återträffen.

Åk 8 skidresaimageqbrrn.png
På Samskolan är det tradition att skolan bjuder alla i åk 8 på skidresa till Romme eller Kungsberget. Det är ett led i det relationsskapande arbetet som skolan
gör och ger ett fint minne för elever och vuxna. För vissa elever är detta kanske deras enda chans till att prova på och få lära sig åka skidor och ger dem en fantastisk
upplevelse för livet.

Milavandringen
Varje år i början på höstterminen utför Samskolan sin Milavandring som är ett led i Samskolans relationsskapande och hälsofrämjande arbete. I grupper med blandade elever från åk F-klass till åk 9 vandrar eleverna ca 6 km och gör olika samarbetsövningar på vägen. En uppskattad dag för alla inblandade.

Milavandring.pngMilavandring 2.png

Valborginsjungning av åk F-3 på trappan
Är ytterligare en uppskattad årlig tradition.

Sidan uppdaterades: