Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Vattenmätare

Vattenförbrukningen hos fastighetsägare fastställs normalt genom mätning. Nacka vatten och avfall tillhandahåller och installerar vattenmätaren och är dess ägare. Du som är fastighetsägare ska se till att den inte skadas och att den går att läsa av.


Din vattenmätare byts av Nacka vatten och avfall enligt en turordning, som fastställs av styrelsen för ackreditering och teknisk kontroll (SWEDAC). För en vanlig villa med vattenmätare görs det efter tio år.

Som fastighetsägare är du enligt Vattentjänstlagen skyldig att upplåta plats för mätaren inklusive vattenmätarkonsol och att ge Nacka vatten och avfall tillträde till fastigheten för att kontrollera, ta ned eller sätta upp vattenmätaren. Det är Nacka vatten och avfall som äger din vattenmätare, men det är du som fastighetsägare som ska se till att den inte skadas och att den årliga avläsningen går att göra utan problem.

Vattenmätarens plats ska vara godkänd av Nacka vatten och avfall

Mätaren får inte byggas in så att avläsning eller utbyte av den försvåras. Mätaren monteras i en förankrad mätarkonsol och förses med avstängningsventiler i anslutning till vattenmätaren. Avstängningsventiler skall ”motioneras” regelbundet.

Här kan du logga in och lämna din vattenavläsning via webben

Vattenmätare.JPG

Sidan uppdaterades: