Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Idrottsprofil - Idrott • Fotboll

Idrott, hälsa och ledarskap för ett aktivt liv

IDROTT = HÄLSA OCH GODA STUDIERESULTAT

På Samskolan vill vi stimulera och motivera våra elevers idrottsintressen. Ett rikt liv med god hälsa grundläggs med rörelse, god kondition och frisk luft. Att röra på sig ger energi och stärker förmågan att koncentrera sig i skolan för övrigt. Idag finns mycket forskning som visar starka samband mellan idrottande elever och goda studieresultat.

PRÖVA PÅ FLERA IDROTTSGRENAR

Samskolan är vackert beläget mitt i naturen, nära havet i Stockholms skärgård. På vår skola finns alla förutsättningar för att driva en stark idrottsprofil med möjlighet för elever att få utforska olika idrottsgrenar. På skolschemat innebär det en extra lektion idrott i veckan (3 lektioner istället 2) vilket ger möjlighet till fördjupning med ett par utflykter. Alldeles utanför skolan finns ett 1370 meter långt upplyst motionsspår med utomhusgym. Intill skolan finns Tattby sporthall som möjliggör ett brett utbud av idrottsaktiviteter såsom basket, handboll, volleyboll och gymnastik och dans. Skolan har också samverkan med intilliggande Tennishall och Ishall.

Antagning till idrottsprofilen kommer att göras under vårterminen och vid skolstart i augusti 2018. Information om innehåll och former för uttagning kommer att presenteras på möte den 18 april.

Sidan uppdaterades: