Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Skogalundsklippans servicebostad

Välkomna till Skogalundsklippans servicebostad som är belägen i centrala Nacka. Här ges de boende möjlighet till att avnjuta natursköna omgivningar samtidigt som de har närhet till stadslivet, shoppingen och kulturlivet.

Boende
Skogalundsklippans servicebostad har gemensamhetslokalen i en portuppgång i ett flerfamiljshus, den har ett kök samt ett stort allrum. Lägenheterna som tillhör verksamheten finns i de närliggande portuppgångarna i samma bostadsområde och som finns i en annan portuppgång.

Totalt har verksamheten 13 boendeplatser. Lägenheterna är bestående av två rum och kök samt badrum och samtliga lägenheter har balkong. Verksamheten har cirka 350 m till ICA Maxi Skvaltan samt nära till bussar.

Gemensamhetslokalen har ett kök samt ett allrum där vi äter middag, spelar spel, firar högtider eller ser på film tillsammans, umgås och har det trevligt. Vi erbjuder de som bor på verksamheten individuella anpassade aktiviteter samt gemensamma aktiviteter som till exempel spakvällar, promenader, fest med tema etc.

Hos oss har man möjlighet att äta middag och laga middag tillsammans med stöd av medarbetare eller individuellt.

Personal och kompetens
Medarbetargruppen har gedigen utbildning och kompetens inom pedagogik och omsorg. Förutom bred och långvarig erfarenhet från grupp- och servicebostäder finns också erfarenhet från skolans, sportens och kulturens världar. Våra medarbetare har allt från gymnasial utbildning inom vård- och omsorg eller barn- och fritid till lärarexamen och utbildningar som instruktör inom sport och fritid. Hos oss arbetar både personer med lång erfarenhet av pedagogiskt arbete och medarbetare med utbildning utifrån de senaste rönen.
Vi är måna om att säkerställa att vi har rätt kompetens för uppdraget och har löpande kompetensutveckling där såväl verksamheten som varje individuell medarbetare har en kompetensutvecklingsplan.

Vi arbetar utifrån ett salutogent förhållningssätt där vi ser hela individen och använder oss av hälsofrämjande och sociala aktiviteter för att uppnå goda levnadsvillkor. Vi erbjuder individuellt stöd till våra kunder, det innebär bland annat att vi anpassar metoden utifrån den vi möter. Inom medarbetargruppen finns kompetens inom flertalet pedagogiska verktyg så som motiverande samtal, lågaffektivt bemötande, alternativ kompletterande kommunikation och tydliggörande pedagogik.

Alexandra Torres

Samordnare

Vanessa Maria Ekdal

Verksamhetschef Bitr

Profilbild saknas

Martin VonSchoultz

Verksamhetschef

Sidan uppdaterades: