Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...

Gamla Värmdövägens servicebostad

Välkommen till Gamla Värmdövägens servicebostad. Här har våra boende nära tillgång till personalen då lägenheterna ligger i direktanslutning till servicen. Här finns närhet både till natur och stadsliv som gör att de boende har möjlighet att utforska våra grönområden, shopping samt kulturupplevelser.

Boende
Gamla Värmdövägens servicebostad är en servicebostad som är omgärdad av en fantastisk natur och erbjuder en idyllisk och lugn miljö för de boende. Belägen i Nackas natursköna omgivningar är Gamla Värmdövägens servicebostad omgiven av grönska, skogar och vackra vägar.

Servicebostaden har ett eget våningsplan i ett flerfamiljshus. Det är totalt 8 boendeplatser på verksamheten. Vi har sex lägenheter på våningsplanet plus ett gemenskapsutrymme som dessa lägenheter ligger i direkt anslutning till. Vi har ytterligare två lägenheter i en annan portuppgång alldeles intill. Lägenheterna är bestående av två rum och kök samt badrum. Samtliga lägenheter har balkong.

Gemenskapsutrymmet har ett stort kök samt ett stort allrum där vi äter middag, spelar spel, firar högtider eller ser på film tillsammans.

Vi har ett fint gym där våra boende har olika träningsaktiviteter, det är alltifrån styrketräning, yoga, avslappningsövningar, stretcha kroppen eller spinna på en cykel. Vi spelar även pingis tillsammans och pysslar och har vårsalong med olika kreationer som vi gemensamt skapar.

Hos oss har man möjlighet att äta middag och laga middag tillsammans med stöd av medarbetare eller individuellt.


Personal och kompetens

Medarbetargruppen har gedigen utbildning och kompetens inom pedagogik och omsorg. Förutom bred och långvarig erfarenhet från grupp- och servicebostäder finns också erfarenhet från skolans, sportens och kulturens världar. Våra medarbetare har allt från gymnasial utbildning inom vård- och omsorg eller barn- och fritid till lärarexamen och utbildningar som instruktör inom sport och fritid. Hos oss arbetar både personer med lång erfarenhet av pedagogiskt arbete och medarbetare med utbildning utifrån de senaste rönen.

Vi är måna om att säkerställa att vi har rätt kompetens för uppdraget och har löpande kompetensutveckling där såväl verksamheten som varje individuell medarbetare har en kompetensutvecklingsplan. Vi arbetar utifrån ett salutogent förhållningssätt där vi ser hela individen och använder oss av hälsofrämjande och sociala aktiviteter för att uppnå goda levnadsvillkor. Vi erbjuder individuellt stöd till våra kunder, det innebär bland annat att vi anpassar metoden utifrån den vi möter. Inom medarbetargruppen finns kompetens inom flertalet pedagogiska verktyg så som motiverande samtal, lågaffektivt bemötande, alternativ kompletterande kommunikation och tydliggörande pedagogik.

Sidan uppdaterades: