Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Gamla Värmdövägens servicebostad

Vi finns i charmiga Finntorp. Här bor du i lägenhet med egen balkong. Vi har nära både till affär, bussar och Sickla köpkvarter. Vi vänder oss till dig med utvecklingsstörning och/eller psykisk funktionsnedsättning. Vi erbjuder också stöd till personer som bor i externa lägenheter i närområdet.

Boendet
Gamla Värmdövägens servicebostad är ett boende enligt Lagen om Stöd och Service (LSS). Verksamheten har personal dygnets alla timmar årets alla dagar. Vårt mål är att de som bor på verksamheten har ett liv på egna villkor. Servicebostaden har ett eget våningsplan i ett flerfamiljshus. Det är sex lägenheter på våningsplanet plus en gemensamhetslokal. Gemensamhetslokalen har ett stort kök samt ett stort allrum. Två lägenhet finns i en annan portuppgång. Det är totalt 8 boendeplatser på verksamheten. Lägenheterna är på 45–55 kvm, bestående av två rum och kök samt badrum. Samtliga lägenheter har balkong. Verksamheten har cirka 250 m till bussar.

Individuellt stöd
Vi erbjuder de som bor på Gamla Värmdövägens servicebostad individuella anpassade aktiviteter samt gemensamma aktiviteter. Vi erbjuder också valmöjlighet utifrån den enskildes behov, att handla och laga sin mat enskilt eller matlagning tillsammans i det gemensamma kök som finns på verksamheten. Vi följer Socialstyrelsens rekommendationer om vilken utbildning och kompetens medarbetarna behöver ha i sitt arbete med de som bor i servicebostaden.

Sidan uppdaterades: