Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Sockenvägens servicebostad

Välkommen till Sockenvägens servicebostad. I ljusa lokaler mitt i Björknäs natursköna område med nära till både natur och vatten hittar du ett aktivt gäng kunder och medarbetare med energisk livsstil och positiv inställning.

Boende
Sockenvägens Servicebostad är perfekt belägen för dem som söker en nära koppling till naturen. Med grönskande skogspartier inom räckhåll och vatten som präglar närområdet, skapas en fridfull atmosfär för boende att trivas och känna sig hemma. Promenader längs med vackra stigar och avkopplande stunder vid vattnet blir en del av vardagen här.
Denna servicebostad strävar inte bara efter att tillhandahålla trygghet och omsorg utan också att skapa en levande gemenskap. De gemensamma utrymmena är designade för att främja samvaro och aktiviteter, med möjligheter för kulturella evenemang och konstnärlig skapande.

Förutom möjligheten att delta i gemensamma måltider och vara med och laga mat i servicelokalen har du naturligtvis möjlighet att på egen hand eller med stöd av medarbetare laga mat i ditt eget kök. Våra lokaler är anpassade för alla och här finns gott om utrymme för både aktiviteter och lugna stunder

Boendet på Sockenvägens Servicebostad består av moderna och välinredda lägenheter med en öppen och ljus atmosfär. Varje boende har tillgång till en rymlig balkong, vilken blir en fridfull plats för avkoppling.


Personal och kompetens
Medarbetargruppen har gedigen utbildning och kompetens inom pedagogik och omsorg. Förutom bred och långvarig erfarenhet från grupp- och servicebostäder finns också erfarenhet från skolans, sportens och kulturens världar. Våra medarbetare har allt från gymnasial utbildning inom vård- och omsorg eller barn- och fritid till lärarexamen och utbildningar som instruktör inom sport och fritid. Hos oss arbetar både personer med lång erfarenhet av pedagogiskt arbete och medarbetare med utbildning utifrån de senaste rönen.

Vi är måna om att säkerställa att vi har rätt kompetens för uppdraget och har löpande kompetensutveckling där såväl verksamheten som varje individuell medarbetare har en kompetensutvecklingsplan. Vi arbetar utifrån ett salutogent förhållningssätt där vi ser hela individen och använder oss av hälsofrämjande och sociala aktiviteter för att uppnå goda levnadsvillkor. Vi erbjuder individuellt stöd till våra kunder, det innebär bland annat att vi anpassar metoden utifrån den vi möter. Inom medarbetargruppen finns kompetens inom flertalet pedagogiska verktyg så som motiverande samtal, lågaffektivt bemötande, alternativ kompletterande kommunikation och tydliggörande pedagogik.

Sidan uppdaterades: