Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Sockenvägens servicebostad

Sockenvägens servicebostad är den nyaste av Nackas servicebostäder. I Tollare växer en ny stadsdel fram med närhet till både natur- och skärgårdsliv.

Boendet
Sockenvägens servicebostad är ett boende enligt Lagen om Stöd och Service (LSS). Verksamheten har personal dygnets alla timmar årets alla dagar. Vårt mål är att de som bor på verksamheten har ett liv på egna villkor. Verksamheten har 12 boendelägenheter som ligger i två flerfamiljsbostadshus. De två husen ligger intill varandra. Lägenheterna är mellan 40-45kvm,10 av lägenheterna har två rum och kök samt badrum, de andra två har ett rum och kök med badrum. Gemensamhetslokal har ett kök samt ett stort allrum. Det finns en busshållplats precis utanför porten. Verksamheten har närhet till natur och vatten samt promenadavstånd till Björknäscentrum.

Individuellt stöd
Vi erbjuder de som bor på Sockenvägens servicebostad individuella anpassade aktiviteter samt gemensamma aktiviteter. Vi erbjuder också valmöjlighet utifrån den enskildes behov, att handla och laga sin mat enskilt eller matlagning tillsammans i det gemensamma kök som finns på verksamheten. Vi följer Socialstyrelsens rekommendationer om vilken utbildning och kompetens medarbetarna behöver ha i sitt arbete med de som bor i servicebostaden.

Sidan uppdaterades: