Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Kvarnvägens gruppbostad

Välkommen till Kvarnvägens gruppbostad. I ljusa och fina lokaler med en härligt tomt och en kort promenad till Björknäs centrum, där goda kommunikationer finns. Hos oss hittar du ett trevligt gäng kunder och medarbetare med blandade intressen och olika livsstil. Boendet är en viktig plats där livet ska inrymmas.

Boende
Byggnaden är ett fristående hus som inrymmer sex lägenheter på 45 kvm, bestående av två rum och kök samt badrum. Lägenheterna har stora balkonger i marknivå. I huset finns det gemenskapsutrymmen som har ett allrum samt kök. Det finns även en stor uteplats i direkt anslutning till gemensamhetsutrymmet.
Vårt generösa kök i öppen planlösning ger också utmärkta förutsättningar för att laga mat och baka tillsammans.

Förutom möjligheten att delta i gemensamma måltider och vara med och laga mat i servicen har du naturligtvis möjlighet att på egen hand eller med stöd av medarbetare laga mat i ditt egna kök.
Våra lokaler är anpassade för alla och här finns gott om utrymme för både aktiviteter och lugna stunder.
Med närhet till naturområden, och eller stadspuls.

Personal och kompetens
Medarbetargruppen har gedigen utbildning och kompetens inom pedagogik och omsorg. Förutom bred och långvarig erfarenhet från grupp- och servicebostäder finns också erfarenhet från andra yrken. Hos oss arbetar både personer med lång erfarenhet av pedagogiskt arbete och medarbetare med utbildning utifrån de senaste rönen. Vi är måna om att säkerställa att vi har rätt kompetens för uppdraget och har löpande kompetensutveckling där såväl verksamheten som varje individuell medarbetare har en kompetensutvecklingsplan.

Vi arbetar utifrån ett salutogent förhållningssätt där vi ser hela individen och använder oss av hälsofrämjande och sociala aktiviteter för att uppnå goda levnadsvillkor. Vi erbjuder individuellt stöd till våra kunder, det innebär bland annat att vi anpassar metoden utifrån den vi möter. Inom medarbetargruppen finns kompetens inom flertalet pedagogiska verktyg så som motiverande samtal, lågaffektivt bemötande, alternativ kompletterande kommunikation och tydliggörande pedagogik.

Profilbild saknas

Martin VonSchoultz

Verksamhetschef

Sidan uppdaterades: