Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Vattenverksvägens gruppbostad

Vackert belägen i naturnära miljö. Vi vänder oss till vuxna med psykiska funktionshinder och/eller utvecklingsstörning.

Boendet
Vattenverksvägens gruppbostad är ett boende enligt Lagen om Stöd och Service (LSS). Verksamheten har personal dygnets alla timmar årets alla dagar. Vårt mål är att de som bor på verksamheten har ett liv på egna villkor. Byggnaden är ett fristående hus som inrymmer sex lägenheter på 45 kvm, bestående av två rum och kök samt badrum. Lägenheterna har stora balkonger i marknivå. I huset finns det gemenskapsutrymmen som har ett allrum samt kök. Det finns även en stor uteplats i direkt anslutning till gemensamhetsutrymmet. Verksamheten ligger nära kommunaltrafik, bussar stannar 400 m från verksamheten. Det är promenadavstånd till ICA Maxi Skvaltan.

Individuellt stöd
Vi erbjuder de som bor på Vattenverksvägens gruppbostad individuella anpassade aktiviteter samt gemensamma aktiviteter. Vi erbjuder också valmöjlighet utifrån den enskildes behov, att handla och laga sin mat enskilt eller matlagning tillsammans i det gemensamma kök som finns på verksamheten. Vi följer Socialstyrelsens rekommendationer om vilken utbildning och kompetens medarbetarna behöver ha i sitt arbete med de som bor på gruppbostaden.

Vårt läge nära Långsjön ger möjlighet till fina promenader och bad på sommaren. Vi har nära avstånd till service och kommunikationer. Till och från stan tar man sig lätt med buss eller Saltsjöbanan.

Många av våra boende har egna aktiviteter utanför boendet till exempel scouterna, bowling och andra sportevenemang. Personalen hjälper till med förberedelser och följer också ofta med på idrottsaktiviteter, museum, konserter, bio eller restaurangbesök.

Alexandra Torres

Samordnare

Profilbild saknas

Martin VonSchoultz

Verksamhetschef

Sidan uppdaterades: