Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...

Fidravägens gruppbostad

Välkommen till Fidravägens gruppbostad med gångavstånd till Fisksätra centrum. Fidravägen ligger nära till både natur och lokaltrafik. Hos oss hittar du ett aktivt gäng kunder och medarbetare med energisk livsstil och positiv inställning.

Boende
Fidravägens gruppbostad är ett fristående hus som inrymmer fem lägenheter samt gemenskapsutrymmen med en stor uteplats. Verksamheten har även två ytterlägenheter vilket gör att det är 8 lägenheter totalt på verksamheten. Alla lägenheter har egen altan och tillgång till gemensam uteplats. De gemensamma lokalerna har stora, ljusa ytor med ett centralt beläget kök och en stor trädgård.

I våra gemensamma utrymmen ägnar vi oss gärna åt kultur och skapande, vår konst får också pryda lokalerna. Vårt generösa kök i öppen planlösning ger också utmärkta förutsättningar för att laga mat och baka tillsammans. Förutom möjligheten att delta i gemensamma måltider och vara med och laga mat i servicelokalen har du naturligtvis möjlighet att på egen hand eller med stöd av medarbetare laga mat i ditt eget kök.

Våra lokaler är anpassade för alla och här finns gott om utrymme för både aktiviteter och lugna stunder.
Vi ligger nära Fisksätra centrum där du hittar butiker, restauranger, bibliotek och apotek.


Personal och kompetens
Medarbetargruppen har gedigen utbildning och kompetens inom pedagogik och omsorg. Förutom bred och långvarig erfarenhet från grupp- och servicebostäder finns också erfarenhet från skolans, sportens och kulturens världar. Våra medarbetare har allt från gymnasial utbildning inom vård- och omsorg eller barn- och fritid till lärarexamen och utbildningar som instruktör inom sport och fritid. Hos oss arbetar både personer med lång erfarenhet av pedagogiskt arbete och medarbetare med utbildning utifrån de senaste rönen.

Vi är måna om att säkerställa att vi har rätt kompetens för uppdraget och har löpande kompetensutveckling där såväl verksamheten som varje individuell medarbetare har en kompetensutvecklingsplan. Vi arbetar utifrån ett salutogent förhållningssätt där vi ser hela individen och använder oss av hälsofrämjande och sociala aktiviteter för att uppnå goda levnadsvillkor. Vi erbjuder individuellt stöd till våra kunder, det innebär bland annat att vi anpassar metoden utifrån den vi möter. Inom medarbetargruppen finns kompetens inom flertalet pedagogiska verktyg så som motiverande samtal, lågaffektivt bemötande, alternativ kompletterande kommunikation och tydliggörande pedagogik.

Vardagsrum Draken Fisksätra gruppbostad

Sidan uppdaterades: